Laatua on vaikea kopioida

15.02.2011
Ambienten messuilla uusien hauskojen juttujen etsimisen lisäksi on aina pakko käydä fiilistelemässä esim. House Doctorin, Ib Laursenin ja Bloomingvillen ihanasti sisustetuilla osastoilla. Aina tietää mitä on luvassa, ja tässä tapauksessa se on hyvä juttu. Ja ei niin mukavaa on nähdä armotonta tuotteiden kopiointia. Edellisvuoden uutuustuotteista näkyy seuraavilla messuilla aina räikeitä kopioita jopa samassa hallissa. Säälittää vaikkapa Fatboyn puolesta, samanlaisia säkkejä on monella osastolla ”the original” -lätkällä varustettuna. Ettäs kehtaavat.
Minut pysäytti nämä nojatuolit, kuinka huonekalu voi olla näin sympaattinen? Lähes liikutuin, kun eteläafrikkalaisen Casamenton heppu kertoi, että kalusteet valmistetaan käsin, 80% luonnonkuidusta. Siis siitä meriheinästä tai sen oloisesta hötöstä, jota ennenvanhaan käytettiin vaahtomuovin sijaan pehmustemateriaalina. Ymmärsin, että ihan joka kukkarolle näitä käsitöitä ei olekaan tarkoitettu, ei näitä ihan liukuhihnalta tule. Toivotaan, että ensi messuilla ei nähdä näistä halpakopioita.
These chairs stopped me at Ambiente. Let’s hope these unique pieces made with traditional techniques are not so easy to copy – like many things seem to be.
  

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko 22.02.2011 at 8:31 pm

    Symppis todellakin! Mulla tulee mieleen mun yhden suosikin Hella Jongeriuksen tekeleet, jostain syystä etenkin Polder-sohva. Johtuu ehkä epäsymmetrisyydestä ja noista roikkuvista langoista, siinä on kans semmosia.

  • Reply Maire 23.02.2011 at 9:49 am

    Totta turiset, tästä löytyy Jongeriusta. Siinä on kyllä tyyppi, jonka kaikki tuotteet on hienoja. Polder on mielettömän hieno, ja siinä on ehkä jotain samaa kuin BoConceptin Carmo-sohvassa, siinä epäsymmetrisessä versiossa.

  • Leave a Reply