Yrtit säkkeihin

18.02.2011
Muutimme uuteen kotiin muutama kuukausi sitten. 50-lukulainen, epäsymmetrisen muotoinen parvekkeemme odottaa laittoa, tai oikeastaan sitä, että lämpötila nousisi sellaisen 40 astetta nykyisestä. Edellinen parvekkeemme oli minikokoinen ja siellä oli kiinteät kalusteet. Nyt siis suunnittelu voi alkaa tyhjältä pöydältä. Parvekkeelle täytyy mahtua ruokailemaan, istumaan iltaa tiiviimmässäkin tunnelmassa, yrttiruukkuja sinne ehdottomasti pitää saada – ja kukkia jos mahtuu.
Ranskalainen Bacsac valmistaa kierrätettävästä materiaalista kasvisäkkejä, joita myydään erilaisissa kokoonpanoissa ja eri ripustusmahdollisuuksilla. Talven tullen säkit voi kääräistä rullalle ja viedä vintille säilytykseen. Näitä meille tulee.

 

We have just moved to a new home, and the balcony waits for decoration. After the temperature will rise 40 degrees, this is what we’re going to buy.
(Kuva: Bacsac)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Maire 18.02.2011 at 10:31 am

  Bacsaceista ehdotettiin kimppatilauksen tekemistä (loistava idea!), olisko muita halukkaita tulossa mukaan? Ajattelin, että tilauksen voisi laittaa vaikkapa maaliskuun aikana.Käykääpä katsomassa myös seinään ripustettavat mallit, niitä saa päällekkäin jonoon lattiasta kattoon.

 • Reply Anonymous 20.02.2011 at 10:00 am

  Parveke odottelee selkeesti meidän raclettehetkiä!

 • Reply Outi 20.02.2011 at 9:22 pm

  Ihan mielettömän hienoja nämä ovat kyllä! Vaihtoehto sellaiselle puutarhurille joka ei niin välitä pittoreskista. Tuntuu silti että meidän perinnepuutarhassa (jossa on koko ajan joku prosessi ja maansiirtohomma meneillään) nämä näyttäisivät liikaa sementti- tms säkeiltä, mutta onneksi saan sitten nauttia näistä Maire sun parvekkeella!

 • Reply Maire 21.02.2011 at 8:34 am

  Nti Anonyymi: Raclette…mmmm…heti…!!!Outi: Totta, teidän superidyllipuutarhaan näitä ei saisi kyllä millään istumaan. Vaativat astetta urbaanimman taustan tosiaan erottuakseen. Toisaalta, tuollainen suuri olis ihana lasten oma kasvimaa? Äh, teille sopii paremmin joku ihana vanha puulaatikko.

 • Reply Road trip in Finland 27.02.2011 at 11:59 am

  Moikka!Kiitos RTIF palautteestasi! Tulin heti kurkkimaan tänne. Ja voi jummi, tuo pirssi täynnä pikku ihmisiä ja yrtit katolla osu ja upposi muhun. Aloin heti haaveilemaan tuosta puutarhasta vanhalle koulullemme. Oletko jo ehtinyt tehdä tilauksen? m.

 • Reply Maire 27.02.2011 at 3:09 pm

  m. / RTIF: Kiva kun tulit kurkkimaan :). En ole vielä tehnyt tilausta, pitäisi ensin ehtiä tekemään vähän hintavertailua eri nettikauppojen välillä. Jos haluaisit tulla kimppaan, meitä olisi sitten neljä tilaajaa. Parin viikon päästä voisi laittaa tilauksen sisään, ilmoitellaan puolin ja toisin!

 • Reply Road trip in Finland 03.03.2011 at 3:52 pm

  Olen messissä, m.

 • Leave a Reply