Ameriikan K-Supermarket Musta Pekka – mutta parempi

14.03.2011
Miten niin Jenkeissä kaikki syövät hampurilaisia ja ranskalaisia? Siellä on myös menestyvä ruokakauppaketju Whole Foods Market, joka myy pelkästään luomuruokaa. Missään ei ole keinotekoisia säilöntä-, makeutus- tai väriaineita, ja valikoima on todellakin valtava. Kaikki on myös uskomattoman kauniisti laitettu esille, pakkaukset ovat kauniita ja kauppa on selkeä. Jauhoja, oliiveja, papuja ja vaikka mitä voi itse ostaa haluamansa määrän pussiin, täällä ei ole pakko ostaa amerikkalaiseen tapaan jättikokoihin pakattuja ruokatuotteita.
Paikalliset kertoivat ylpeinä, että täältä haetaan sitä ”good food, when you want to eat healthy”. Selvittelin yrityksen nettisivuilta, että ketju on perustettu jo vuonna 1980 ja kauppoja on jo 300 kpl. Jenkeissähän on pienempikin vastaava, vähän urbaanimpi ketju, Trader Joe’s. Se on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen myymälä, jos osuu kohdalle. Milloinkohan me saadaan Whole Foods Marketin tapainen ketju Suomeen, ja miksei esim. Stockan herkku vaihda kaikkea luomuun? Ei se nyt niin vaikeaa voi olla, varmasti kysyntää olisi.
Liikkeessä sai myös kuvata vapaasti (se kerrottiin minulle etukäteen), mikä oli reissulla positiivinen yllätys. Kun kuvasin silmät pyöreinä millintarkasti aseteltuja vihanneshyllyjä, pipopäinen myyjäpoika pahoitteli kovasti, että porkkanoita oli jo ehditty pinosta ostaa. Nyyhk kuinka liikkistä!
(P.S. Täällä oli myös laaja valikoima lihasnäkki ”Jerky Beeffejä”, joihin törmäsin myös eilen Mustassa Pekassa. Pakkauskin oli aivan sama. Ostin niitä oitis pikku lihansyöjälapsoselleni, ja hyvin teki kauppansa kävelymatkalla kotiin. Hyvää ja ihanan mausteista, sanoi.)

The Whole Foods Market is the mum of all food stores – at least that’s what I think now. Would be perfect to get this kind of a completely organic food store to Helsinki as well.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Outi 14.03.2011 at 9:52 pm

    Joo, kuulin tästä konseptista ensimmäisen kerran siellä Kaupan tutkimuspäivässä. Toiset suhtautuvat koko luomu-asiaan skeptisesti, toiset ovat aika lailla vakuuttuneita siitä että se tulee muuttumaan megatrendistä ihan perussoppailuksi jonkun kymmenen vuoden kuluttua. Tuntuu että meillä Suomessa edelleen ajatellaan että kaikki suomalainen ruoka on puhdasta jne, ja siitä syystä luomu-aate on pitemmällä maissa joissa ihan todella täytyy ottaa kantaa esimerkiksi geenimuunteluun.Mutta kyllä vain täällä Suomessakin pitäisi tehdä paljon muutoksia. Nyt menen nukkumaan ennen kuin alan ideoida, miten maataloustukia voisi suunnata uudella tavalla…Kiva että oot taas blogin äärellä!

  • Reply Saara 17.03.2011 at 4:49 pm

    Siis taalla Lontoossahan ois toi ketju myoskin enka oo viela kertaakaan eksyny kyseiseen markettiin, naiden kuvien perusteella taytyy kylla ryhdistaytya. Ihanan nakosesti kaikki esilla, noin se homma pitaiskin hoitaa, tekee ihan mieli tarttua porkkanaan! (kuulostipas harskilta) Ehka munkin pitais menna nukkumaan..

  • Reply Maire 17.03.2011 at 7:56 pm

    No nyt meet äkkiä sinne – hopi hopi! Porkkanat kuule pussiin vaan :)

  • Leave a Reply