To paint, or not to paint?

05.05.2011

 

Näitä tuoleja on tullut katseltua ihan nappulasta saakka. Artekin tuolimalli 69 viehättää toki edelleen, mutta tuo puun väri on alkanut maistua…puulta. Meillä on niitä ehkä 8 kpl, osa lapsuudenkodista, osa kirppiksiltä. Jos niitä lähtisi maalaamaan tai maalauttamaan, hommaa olisi aika paljon, ja toisaalta haluaisin että se tehtäisiin kunnolla, koska nuo ovat kuitenkin aika rakkaita.
Ensin mietin, että olisi ihanaa maalata jokainen tuoli eri väriseksi, esim. turkoosia, vaaleanpunaista, pinkkiä, sitruunankeltaista, ruohonvihreää jne. Mutta se on taas tämä kevät joka tekee tepposet – oikeasti pystyisin maalaamaan joko valkoiseksi tai mustaksi. Tai 4 mustaa ja 4 valkoista? Vai onko tämä vain joku vaihe, alkaako puu taas kohta näyttämään kivalta – onko järkyttävä moka lähteä maalaamaan?
….juu ja huomasin, toi pöytäliina on ihanasti vinossa.

 

I’ve lived with these Artek 69 chairs all my life. The wood color bores me quite much at the moment and I’ve been thinking about painting them. All in different color or just black or white? Or is this whole idea a big mistake?

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply noorma 05.05.2011 at 1:07 pm

  Hei Maire!Mulla on kans pari vastaavaa (lue kopiota…) kotoa kannettu puun värisenä. Vein ne ja metritolkulla lundiaa Vallilan ammattikoululle pintojenkäsittelylinjalle maalattaviksi. Materiaalien hinnalla, työ ei maksa mitään, koska oppilaat tekevät. Suosittelen! =) Hyvää jälkeä tuli, niin siis kirjahyllystä, tuolit on olleet jo pari viikkoa valmiit, kun vain muistaisi hakea ;)

 • Reply noorma 05.05.2011 at 1:08 pm

  Hei mulla on kans tollanen samanlainen yksi kori kaapin päällä! :D

 • Reply iiriskukka 06.05.2011 at 4:45 am

  Hei!!ihana blogi sulla!en kyllä lähtis maalaamaan tuoleja.Todella kauniit noin.Kaunis kokonaisuus muutenkin.

 • Reply Kotilo 06.05.2011 at 6:30 am

  Vaikea kysymys tuo maalaaminen. Mä tykkään kyllä ihan tuosta puun väristäkin, mutta musta ja valkoinen – nehän on aina tyylikkäitä!

 • Reply Maire 06.05.2011 at 12:04 pm

  Noorma: Kiitti hyvästä vinkistä! Nuo Mokon säilytyskorit, jotka ite hankin joskus ehkä 8 vuotta sitten, on kyllä edelleen ihan loistavat. Niitä tuli hankittua paljon eri kokoisia aikoinaan.Iiriskukka: Kiitokset! Onhan nuo toisaalta ihan kivat…tai sitten tarvin vaan lomaa niistä hetkeksi.Kotilo: No eikö ookin paha – periaatteessa kaikki vaihtehdot jees.

 • Reply Aikku 07.05.2011 at 7:33 am

  Jos antaisit ajatuksen muhia kesän yli ja päättäisit vasta sitten mitä teet maalauksen kanssa. Opiskelijatkin lähtevät kesälomille, jos aiot koululla maalauttaa. Jos syksyllä tuntuu vielä siltä, että haluat maalauttaa tuolit niin sitten fifty-fifty mustaa ja valkoista. Saahan ne aina maalautettua uudelleenkin.

 • Reply Tuuli 09.05.2011 at 5:20 am

  Mä tykkään tuosta puunväristä, se tuo särmää muuten mustavalkoiseen sisustukseen.

 • Reply Maire 10.05.2011 at 7:55 am

  Aikku: Totta, varmaan parempi antaa muhia vielä. Tää ehkä onkin sellainen ikuisuusprojekti.Tuuli: Määkin kyllä tykkään tavallaan – mutta meidän lattia on myös saman sävyistä puuta ja sitä tuntuu olevan liikaa. Ehkä jos sittenkin lattiat (eikä tuolit) maalais valkoisiks tai mustiks… :-)

 • Reply Johanna 31.05.2011 at 8:38 pm

  Kannatta varmaan miettiä rauhassa, ettei tule hutia. Maalatut olisi kyllä ehkä jotenkin päivitetymmät..ah, niin vaikeaa! Olen ihaillut tuota räsymattokangasta jo pitkään ja nyt , kun näin sen teillä pöytäliinana, on sitä pakko saada jossain muodossa myös omaan kotiin. Ennen en ole pitänyt keltaisesta. Nyt huomaan imeväni itseeni kaikkea keltaista kaikissa sävyissään. Outoa.
  Mikä tuo ihana kaappi on pöydän takana? Olen uusi lukijasi ja heti koukutuin. Muut uudet Divaanilaiset olivatkin jo vanhoja luottotuttuja.
  Johanna

 • Reply Maire 01.06.2011 at 5:23 am

  Moi Johanna ja kiva että löysit myös Kettiksen! Tuo kaappi takana on Ikean Bestå – siis paras huonekalusarja ikinä. Siitä saa koottua vaikka minkälaisia kokonaisuuksia ja hinta on…ei mitään! Itse olen keltaisen värin suurkuluttaja, varsinkin keväällä sen tarve on tosi kova. Sulle iski nyt sama tauti :)

 • Reply tii 25.08.2011 at 11:16 am

  hei, mäkin löysin sut vasta. pakko kommentoida sillä mulla on samat tuolit ja maalaamista olen itsekkin maistellut. ootko tehnyt päätöstä? mustat olis makeet! puusta tykkään kyllä, mutta sen määrä vaihtelee ajoittain. ja kestäiskö maalipinta nihraantumatta? olen pähkinyt myös josko katkaisis kuitenkin lattia-tuolipuuron mustalla matolla? toisaalta se on keittiössä niiiiiin epäkäytännöllinen/lyhytikäinen…

  • Reply Maire 25.08.2011 at 1:12 pm

   Moikka tii! Vielä ei ole päätöstä syntynyt, ja äitikin vähän vihjaisi että mitäs oikeen meinaan ilman lupaa perintötuoleja maalata… Eli ilmeisesti tuolit ovatkin vain ikilainassa, eikä meidän omat. Hei tuo sun musta matto alle -idea on itse asiassa aika hyvä! Meilläkään keittiön lattialla se ei onnistuisi, mutta täällä olkkarissa saattaisi. Että kiitos vinkistä (saatais vähän puupintaa piiloon…)!

 • Reply karkki 17.02.2015 at 4:29 pm

  Täällä maalipurkki kädessä tulin juuri etsimään tietoa, onko muut maalanneet Artek 69 tuleja. Mulla on neljä, ja keittiöön mahtuu vain kaks kerrallaan, joten voin sitten vaihdella. Keltaista olin myös ajatellut.

  Alon etsiä keltaisia verhoja olkkariin jo toissa keväänä, mutta edelleenkään ei mistään löydy sitruunankeltaista. Kumma juttu koska se nyt on jo tullut muotiin. Jos jollain olisi vinkkiä, niin mun Face löytyy niemllä Karola Gylphe

 • Leave a Reply