Mökkikeittiössä ei kiirettä tunneta

05.06.2011

Pitkä mökkiviikonloppu on ehdottomasti paras tapa päästä kesäfiilikseen. Vaikka mökki onkin perheeni kesäkoti ja siellä eletään normaalia arkea, elämä siellä on hitaampaa ja ruoka sitä perinteistä slow foodia – perunoidenkin pesemisessä ja keittämisessäkin tuntuu menevän vähintään puoli päivää. Astiat tiskataan käsin (astianpesukoneen hankkimista vastustetaan lähes yksimielisesti), joten siellä on oikeastikin kaikki nämä emaliastiat kovassa käytössä. Äitini on taitava löytämään kirppiksiltä Finelin emaliastioita ja Aarikan peltipurkkeja, joita mökkikeittiö onkin tosiaan aikas täynnä. Itsekin löysin viikonloppuna yhden hyväkuntoisen peltipurkin kirppikseltä, sen paikka kotona on vielä mietinnässä.

Oli ihanaa viettää muutama rauhallinen päivä, sillä huomenna onkin lähtö vähän hektisempään paikkaan, Lontooseen. Työreissun onnistumisen lisäksi päätavoitteeni on löytää Kate ja William -krääsää!

A long weekend at our summer cottage is definitely the best way to get the summer feeling. My mother has collected all these enamel dishes from fleamarkets and we actually use them all. Everything is washed here by hand so this kitchen is the place to use them (and we all are against of buying a dishwasher). It was so good to have some relaxing and slow days, because tomorrow I’m flying to London. The main goal besides the trip to be good is to find Kate and William stuff!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply kotilo 05.06.2011 at 8:14 pm

  No jopas, että Lontooseen! Kivaa matkaa. Ps. Ihanat emalit! Lisää kuvia mökiltä kiitos :)

 • Reply Tiinakaisa 05.06.2011 at 8:23 pm

  Ompas siellä tosiaan komea kokoelma emalia!

 • Reply Sarp 07.06.2011 at 6:32 am

  Ihana emaliastia combo! Toi Hackmannin uusi kesä-sarjan kattila sopii hienosti joukkoon. Herkullinen tunnelma.

 • Reply Maire 09.06.2011 at 10:55 am

  Kotilo: Lupaan, mökiltä tulee lisää kuvia :)

  Tiinakaisa: …eikä tässä vielä kaikki…

  Sarp: Hackmanin Kesäkattila on kyllä tämänkin mökin must.

 • Leave a Reply