Vilinää ja vilskettä Lontoossa

09.06.2011

Jos jonkun mielestä Helsingissä on paljon ihmisiä, niin tervemenoa Lontooseen. Siellä metrotunnelissa puikkelehtiminen ja metroon sulloutuminen sekä kävelyliikenne ylipäätään saa ihan uudet sfäärit. Asiaa ei ollenkaan helpota se, että me turistit aina yritämme kävellä vastakarvaan, pitäisi siis kävellä vasenta puolta ettei törmää keneenkään (paitsi tietenkin siihen kartta naamalla kulkevaan turistiin). No, tulipa vaan kiinnitettyä huomiota tähän kävelytekniikkaan näiden päivien aikana, ja se vasemmanpuoleinen autoliikenne, eihän siitä mitään tolkkua ota. Takseista oli kyllä myös paljon apua, ja hienoja takseja olikin.

Oxford Circusin kupeessa oli pari kivaa keidasta, joista kuvia ylhäällä. Alhaalta toinen ja kolmas kuvat ovat Ponti’s Italian Kitchenistä, joka on kyllä ketju, mutta siitä huolimatta aivan loistava paikka käydä syömässä. Hinnat ei juuri mitään, palvelu ihanan lennokasta italialaiseen tyyliin. Sijainti siinä Top Shopin ja H&M:n takana. Kolmas kuvasetti ylhäältä on viinibaari All Bar Onesta, joka oli Regent Streetillä (myöskin siellä Top Shopin takamailla). Kiva paikka huilia lasillisen tai kahvikupposen ääressä. Pöytänumerot siellä oli hauskasti maalattu suoraan pöytiin. Tien vastapäätä on muuten pysäkki, josta voi hypätä ”hop-on, hop-off” Lontoon-saitsarille kaksikerroksiseen bussiin (28 puntaa ja lippu voimassa 24h). Suosittelen kierrosta – etenkin avoautomallin yläkertaa, jos haluaa tuulitukan ja lintsifiiliksen…välillä ajetaan aika kovaa.

Tein myös loistavia sisustuslöytöjä, niistä vielä myöhemmin lisää (Kate&William -jutut jäivät kauppaan, valikoiva ostaja ei kelpuuttanut mitään. Etsintä jatkuu joskus myöhemmin.)! Ja ai niin, Kardashianin Kimpsukka oli yhtä aikaa Debenhamsin tavaratalossa Oxford streetillä. Ihmettelin ensin, että mistä kuuluu tämä kirkuminen, aivan kuin Adam Lambert olisi Stockalla. Mutta Kimpsukkahan se siellä. Näin ehkä tukkaa vähän.

The left-side traffic made me dizzy. There were a few nice restaurants near the Oxford Circus, the Ponti’s Italian Kitchen was a perfect place for a cosy but still a reasonable price lunch. The All Bar One on Regent Street, behind Top Shop, was a good place to rest and have a coffee or a glass of wine. And, I almost forgot, Kim Kardashian was at Debenhams at the same time.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Saara 10.06.2011 at 11:22 am

    Lontoo <3 Harmi kun ei nyt ehditty nahda! All Bar One on kylla ihan yks mun lempparipaikoista, sekin on kylla iso ketju taalla mut jotenki ne on saanu tosi hyvan fiiliksen niihin kaikkiin eika se tunnu silta. Koskas tuut uudestaan? ;)

  • Reply bubble 12.06.2011 at 9:44 pm

    Oi, Lontoo<3 Aivan ihanan näköisiä noi ensimmäisen kuvan lintuhäkkiasiat!

  • Leave a Reply