Vaihtoehtoinen taukopaikka mökkimatkalle (nro 1)

13.06.2011

Mökille on matkaa reilut pari sataa kilometriä ja matkalla yleensä pysähdytään vähintään veskiin ja juomaan (lähes poikkeuksetta takapenkiltä alkaa kuulua se ärsyttävä rankutus: ”Jaaano! Jaaano! Jaaano! Jaaaano!”) ja tuolloin ei auta mikään muu kuin kurvata auto parkkiin ja kipaista tenavalle jotain juotavaa. Kesäisin reissaamme enemmänkin autolla, ja monesti matkalla pysähdytään syömään. Viime kesänä tuli huoltoasemista, ja erityisesti ABC:n ruoista mitta täyteen. Annoin kyseisen ketjun puffetille monta mahdollisuutta, ja poikkeuksetta petyin mauttomiin kotiruoaksi naamioituihin ruoantekeleisiin. Aloitimme ABC-lakon ja aloimme systemaattisesti etsiä pieniltä paikkakunnilta kivoja kahviloita ja ruokapaikkoja. Viime kesänä löytyi mökkimatkamme puolivälistä, Vääksystä, tämä aivan kanavan varressa oleva terassillinen ravintola Kanavan Kunkku, jonka vierestä löytyy myös viehättävä sisustusliike. Paikka löytyy helposti, kun seuraa kanavan kylttejä. Aivan loistava paikka, ruokakin on maukasta ja edullista – käykää hyvät ihmiset täällä!

Kerron kesän aikana lisää vastaavista pysähdyspaikoista teille kaikille, joita ei huoltsikkaketjujen ruoat nappaa.

In summer we drive a lot and every now and then it’s time to stop somewhere. After dissapointed so many times in the gas station so called ”home food” we started systematically searching some nice cafés and dinner restaurants. Last summer we found the Kanavan Kunkku from Vääksy, which is in the half way on our way to the summer cottage. Kanavan Kunkku is not only a nice restaurant with a sunny terrace, its also a cosy interior shop including lots of seasonal summer products and an old wooden house atmosphere. Don’t eat at gas station – visit here!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply katariina Laakso 13.06.2011 at 5:11 pm

  Huippuidea vinkkailla hyvistä stoppauspaikoista. Olemme myös perheen kanssa päättäneet boikotoida kyseistä ketjua ja otamme ehdotukset uusista paikoista mielellämme vastaan. Vinkkailkaapa Hki-Kuopio välille kivoja paikkoja!

 • Reply Saara 14.06.2011 at 11:29 am

  Ruuan lisäksi ressaa myös se mahdoton kiire ja melu. Pitkän ajomatkan keskellä haluaisi levähtää ja syödä rauhassa, mutta ABC:llä se on melko mahdotonta kesäisin, kun asemat on ruuhkaisia ja täynnä väsyneitä ja kiireisiä perheitä. :/ Ja tosiaan voi olla, että ruuankin saisi nopeammin jostain pienemmästä paikasta.

 • Reply Maire 14.06.2011 at 2:18 pm

  Kiva kuulla, että muutkin kaipailevat laadukkaampia pysähdyspaikkoja! Tehdäänkö niin, että tännekin päin voi vinkata kivoista paikoista? Voin sitten mahdollisuuksien mukaan käydä niitä testaamassa ja kuvaamassa.

  Katariina: Kuopioon käy meidänkin matka kesällä, raporttia pysähdyspaikoista siis tulossa :)

 • Reply kotilo 15.06.2011 at 7:34 am

  Näyttää kyllä kivalta paikalta! ABC tappaa suomalaisen bensis-kulttuurin…

 • Reply Tiina 17.06.2011 at 1:26 pm

  Kiitos vinkistä, ihanan näköinen paikka ja ehdoton pysähdyspaikka tänä kesänä! Ainakin yksi mukava taukopaikka tuli heti mieleen vinkata; Joutsassa nelostien varrella oleva Karoliinan kahvimylly: http://eat.fi/fi/joutsa/karoliinan-kahvimylly

 • Leave a Reply