Energiaystävällinen iltavalaistus

14.06.2011

Vuosi sitten Ikeasta hankitut valaisimet ovat tuottaneet iloa ehkä enemmän kuin mikään ostos aikoihin. Aurinkokennolla toimiva valaisinsarja oli jo edellisen kotimme parvekkeella tuomassa tunnelmaa iltahämyyn. Pelkään koko ajan, että valaisinsarja menee rikki, sillä uskon että tänäkin vuonna nämä myytiin heti loppuun eikä tilalle ole helppo saada uutta. Hyvin ovat kuitenkin jo toista vuotta kestäneet sadetta ja paistetta. Jos jossain näette tällaiset valot rytmikkäästi vilkkumassa, se ei johdu mistään jouluvalo-modesta, vaan siitä että virta on vain loppumassa. Meillä kesti tovi ennen kuin tämä tajuttiin, ja valot saattoivat vilkkua yön läpi ohikulkijoita ilahduttaen…

This light set bought over year ago from Ikea has been such a  delight for us. The set that works with solar power was already on our previous balcony bringing feel for the evening twilight. If you see somewhere a set like this blinking rhythmically, it’s not a Christmas-mode, the batteries are only running low… it took us a while to get it.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply tiinakaisa 14.06.2011 at 12:11 pm

  Heh, meillä on 4 sarjaa noita lamppuja! Joka ilta jaksan ihastella kuinka ihana valo niistä tulee. Niihin kait voi vaihtaa akun, kun se joskus loppuu..

 • Reply Sarp 14.06.2011 at 3:39 pm

  Mulla on kaksi tuollaista isompaa lyhtyä ja olen jo pari päivää odotellut josko ne vielä syttyisivät. Viime kesänä en saanut niitä toimimaan ja luulin sen johtuvan niiden sijoituspaikasta. Eilen huomasin että niissä on sisällä On/Off kytkin ;).
  Toivottavasti ne nyt pelittää, ne on niin kivat! Onkohan täällä Oulussa liian valoisat yöt niille?

 • Reply kotilo 15.06.2011 at 7:33 am

  Juu nää on ihan mahtavat! Unohdinkin tänä vuonna olla skarppina, josko niitä taas ehtisi ostaa.

 • Reply Maire 15.06.2011 at 1:19 pm

  Tiinakaisa: Voiko se akku joskus loppua, jos se aurinkoenergia lataa sitä? No, se selviää sitten joskus. 4 on kyllä jo kiitettävä määrä! …mutta näihin voi kyllä koukuttua :)

  Sarp: Paras :D :D

  Kotilo: Mee äkkiä katsomaan olisko niitä vielä, kävis teidänkin parvekkeelle ihanasti!

 • Reply Junnu 21.06.2011 at 10:23 pm

  Vantaan Ikeassa oli kaikkia mahdollisia värejä vaikka kuinka! Ja isot yksittäiset oli alennuksessa!

 • Reply Maire 22.06.2011 at 10:49 am

  Kiitos vinkistä Junnu! Taidetaankin kurvata Iksun kautta mökkimatkalla.

 • Leave a Reply