Munankuoren valkoista

20.06.2011

Mikrosta eroon – apua! Tämä kohta keittiöstä on ollut koskematta muutosta asti. Kaikki kamat törkättiin niille sijoilleen reilut puoli vuotta sitten, ja samoilla paikoillaan ovat pysyneet. Muutama viime viikon sadepäivä aiheutti miehessä maalausvimman, ja en hirveästi estellyt (lähinnä tuuletin ja hypin tasajalkaa että yes, mun ei tartte ite maalata!). Maalattiin siis nuo ylälokerot, kaapinovet ja vetolaatikoiden etusarjat (kevyen hiomisen jälkeen) munankuoren valkoisiksi. Alun perin suunnitelmissa oli vaihtaa tuo 50-luvun kulahtanut työtaso johonkin massiivipuiseen, mutta onneksi tuli se sadepäivä ja idea, että tason voisi vain nopsasti maalata. Vetimet ollaan vaihdettu jo aikaisemmin (olivat ennen aika järkyt, mäntyiset kasarimallit).

Hyvä kun maali oli edes kuivunut, kun olin jo mallaamassa purnukoita paikoilleen. Mikron tuoma tyhjä tila suorastaan huutaa kaikkea ihanaa siihen tilalle, mutta nyt täytyy pysyä tiukkana, siitä ei saa tulla samanlaista roinanurkkaa. En siis uskalla laittaa siihen nyt hetkeen yhtään mitään… Mikrosta päätettiin luopua kokonaan, sillä keittiöstä ei sille mitään luontevaa paikkaa löydy. Kyseinen laite jätettiin tahallaan kokonaan keittiösuunnittelun ulkopuolelle, sillä kaikki mahdollinen tila haluttiin hyödyntää astiasäilytykseen, ei sillä rumalla mikrolla niin väliä… No, nyt yritetään opetella elämään ilman.

This part of the kitchen has stayed untouched since we moved here about 6 months ago. The few rainy days last week caused a painting inspiration in my spouse and the 50’s cupboards and the table top got a new egg shell coloured paint on them. We said goodbye to the micro, since there’s no other suitable place for it in the kitchen – which we decided when making the kitchen renovation earlier. But we’re gladlier completely without it than looking at the ugly piece of machine. Let’s see how we can actually live without it…

 

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Katri 20.06.2011 at 8:55 pm

  Hieno tuli!!
  Meilläkin on edessä mikroton aika, kun edellinen hajosi juuri. Mies haluaa uuden ja käytiin katsomassakin jo, mutta on ne kaikki vaan NIIN rumia!!!! Koetan nyt ylipuhua sitä mikrottomuuteen :)

 • Reply kotilo 20.06.2011 at 9:13 pm

  Siistiä jälkeä saitte aikaan pelkällä maalilla! Kivaa huomata, että olette halunneet säilyttää 50-lukua keittiössä. Kovin kaunista. Tsemppiä mikrottomaan arkeen! Tottumuksesta se vain on kiinni tarvitseeko sitä (kai) ;)

 • Reply sanna matilda 20.06.2011 at 9:55 pm

  Mahtava retroköökki!

 • Reply Pauliina 20.06.2011 at 10:34 pm

  Tosi kauniit kaapit! Mitä maalia käytitte?

 • Reply Tiinakaisa 21.06.2011 at 12:36 am

  Hyvältä näyttää, raikas lopputulos!

 • Reply Tiina 21.06.2011 at 11:12 am

  Oikein onnistunut muutos! Itsekin toivoisin saavani upgradettua keittiön ovet ja tasot 2010-luvulle tai sitten juuri downgradettua ne 50-luvulle talon henkeen sopivaksi.

 • Reply Maire 21.06.2011 at 2:54 pm

  Katri: Kiitokset! No me tsempataan teitä mikrottomuudessa jos te tsemppaatte meitä. Pari kertaa ollaan turvauduttu paistinpannuun, mutta muuten menny ihan hyvin.

  Kotilo: Tackar, tackar! Mekin oltiin ihan yllättyneitä, miten kiva lopputuloksesta tulikaan maalaamalla.

  Sanna Matilda: Tänks!! Toiselta puolelta se onkin ihan eri näköinen :)

  Pauliina: Kiva että näyttää kivalta :). Maali oli Teknoksen sävytetty kalustemaali.

  Tiinakaisa: Raikkaus oli just se tavoite – kiva kuulla että se myös näyttää siltä.

  Kiitos Tiina! Tää oli yllättävän piece of kakku kun selvisi pelkällä maalaamisella. Toinen juttu olis ollu jos oltais esim. teetetty tuonne yläkaappeihin uudet ovet. Alkuperäiset on jostain syystä hävitetty.

 • Reply Sari 22.06.2011 at 3:52 pm

  Kyllä se vaan raikastuu kun maalaa :)
  Tuli vain mieleeni, jos mikroton elämä tuntuu hankalalta niin muistelen, että joku laittoi omansa keittiön kaappiin oven taakse. Eihän sitä niin monesti tarvitse niin silloin voi pitää sitten kaapin ovea auki hetkisen.

 • Reply Maire 23.06.2011 at 1:06 pm

  Sari: Meidän vanha mikro ei mahtunut mihinkään kaappiin (ovat sen verran kapeita), mutta se ratkaisu olis kyllä oikein hyvä jos vielä mikron käyttöön päädytään. Sitten on vaan edessä uuden ja kapeamman hankinta.

 • Reply Dooda 23.06.2011 at 1:42 pm

  Voi ku tuli hieno!! Olen niin kademieli noista kaapin alla olevista lasisista (?) lokerikoista, olen haaveillut moisista niin kauan kuin jaksan muistaa :)

  Ja täydet rispektit täältä mikrottomuuteen! Me ei vaan pärjättäs, ei millään.

 • Reply Maire 28.06.2011 at 3:10 pm

  Kiitos Dooda! Lasilokerikkoja nyt teillekin metsästämään. Niissä on ainut huono puoli se, ettei niihin meinaa keksiä mitään järkevää säilytettävää tulitikuaskien lisäksi :)

  Ja uskomatonta mutta totta – ollaan hengissä ilman mikroa! …hädin tuskin…

 • Reply tanja 04.07.2011 at 2:12 pm

  Täällä jo neljä vuotta ilman mikroa! Eikä ole tullut ikävä. Sille ei ole kunnon tilaa, eikä se sovi muutenkaan tyyliimme. Onpahan jäänyt myös epäterveellisten einesten syönti kokonaan :).

 • Leave a Reply