Fish and chips

26.06.2011

Koska meitä on juhannuksen vietossa mökillä aina melkoinen porukka, keittiövuorot jaetaan niin, että jokainen pariskunta tai perhe vuorotellen kokkaa, tarjoilee ja tiskaa. Parastahan tässä systeemissä on se, että kun on jonkun toisen vuoro, voi itse ihan rauhassa vetää lonkkaa ja odottaa pian valmistuvaa herkkupöperöä. Ja koska jokainen satsaa yhteen-kahteen ruokailuun, on ruuat myös aivan ihania ja huolella mietittyjä. Päätimme omalla vuorollamme kokeilla ensi kertaa fish and chipsejä, ja kyllä muuten tuli hyviä. Ohje jäi mökille, mutta täältä löytyy vastaava (paitsi jauhoista puolet oli ruisjauhoja ja peruna Rosamundaa). Kalana käytettiin puna-ahvenfileitä. Myös majoneesi tehtiin itse ja perunoihin lurautettiin tietysti reilusti viinietikkaa, nam! Taittelin sanomalehdestä ”kirjekuoria”, joihin ruoat kääräistiin.

Because we are quite a group nowadays at Midsummer party at our cottage, we take turns in cooking, serving and dishwashing. The best thing in the system is that when it’s somebody elses turn, you can just relax and do nothing while the treats are being prepared. We made fish and chips, for the first time ever, and they were great! For serving I folded some envelopes from newspaper to wrap the food with. The potatoes got a generous vinegar splash, of course.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply