Käpyjä, kiviä ja muuta tärkeää

06.07.2011

Nyt se on seinällä. Miehen veli teki meille lahjaksi tämän lokerikon, joka on mitä mainioin säilytyspaikka pienille aarteille. Meidän aarteita ovat tipun keräämät kivet, kävyt, pikku kirppiskamat, mutta kaikista rakkain on tuo Kay Bojesenin puinen apina. Se oli aina mummolassa olkkarin kirjahyllyssä roikkumassa, ja muistan että joskus jalkojen koukkuja oli enemmänkin tallella. Leikeissähän se pyöri, tietysti, mutta nyt sitä pidetään kuin kukkaa kämmenellä.

P.S. Terveisiä Tanskasta! Lomareissu oli mahtava, huolimatta pikku rankkasateista ja siitä, ettei hotellilla pienen luonnonkatastrofin jälkeen tullut lämmintä vettä pariin päivään. Sen yhden illan aikana, kun olimme hellepäivästä uupuneina hotellilla loikoilemassa ja katselemassa telkkaria, ulkona satoi muutamassa tunnissa enemmän kuin yleensä kahden kuukauden aikana yhteensä. Teki kyllä pahaa pienten kivijalkayritysten puolesta, joiden kellarit tulvivat vettä.

My spouse’s brother made this locker for us as a present and it’s the best place to store all the little treasures. Our precious ones are our dauhter’s stone collection, cones, flea market stuff, but the most loved one is Kay Bojesen’s wooden monkey. It used to be at my grandmother’s home on a bookcase in the living room , and I remember it used to have more hooks left on the legs. We used to play with it, of course, but now we treasure it well.

P.S. Greetings from Denmark! The holiday was great, despite the heavy rain one evening and that there was only cold water at the hotel for a couple of days. The one night we were exhausted and relaxed at the hotel, it rained more in a few hours than usually in 2 months. It made us feel so bad for all the small companies below the street level, since the water flooded in.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply tiinakaisa 06.07.2011 at 2:18 pm

  Kaunis hylly ja kauniit aarteet! Meilläkin on ollut kotikotona tuo apina, sain sen joskus aikoinaan lahjaksi ja johonkin se on vuosien varrella hukkunut..

  • Reply Maire 06.07.2011 at 7:15 pm

   Tackar! No hitsit, toivotaan että se sun apina vielä löytyy joskus.

 • Reply Myyrä 06.07.2011 at 5:30 pm

  tuollaisilla siili (tuhkiksilla?) leikittiin pienenä paljon! :)

  • Reply Maire 06.07.2011 at 7:19 pm

   Nuo siilit, tuhkiksiahan ne, kieltämättä on aina meilläkin lapsivieraiden mieleen :). Ostin nää kirppikseltä Saksasta yli 10 vuotta sitten, ja yllättävän moni on kertonut että lapsuudenkodissa oli samanlainen setti. Mistähän ovat kotoisin…hmm?

 • Reply Nelly 07.07.2011 at 6:08 pm

  Heiii! Tuollaiset siilit minultakin löytyy jostain vanhempieni luota! Vai tuhkiksia.. Ai kauhia. :D

 • Reply Mari 09.07.2011 at 9:18 pm

  Meillä oli myös kotona (nyt mökillä) samainen siili. Iskä toi sen joskus 80-luvulla tuliaisina Neuvostoliitosta.

 • Leave a Reply