Tärppejä Kööpenhaminaan

09.07.2011

Tanska oli yhtä silmänruokaa. Haluan muuttaa sinne. Tipu ronkusi pari päivää tuollaista Bakkerin käsilaukkua Illumin tavaratalossa sellaisen nähtyään, ja mielellänihän minä sen ostin (samaa olin suunnitellut jo itsekin sille hankkivani, hypistelin näitä jo kerran Zürichissä). Ostoksia tehtiin reissulla loppujen lopuksi varsin maltillisesti, vaikka matkalaukkuihin oli varattu tyhjää tilaa ehkä kuutiometri. Kööpenhaminassa asuva ystäväni kysyi, mitä olin ostanut, ja kun sitten luettelin löydöksiä, lista kuulosti lievästi sanottuna köyhähköltä: mustia topstikkuja, kaksi neonpunaista lyijykynää, mittanauha, puinen teroitin, keittiöpyyhe, Bungalowin pahvirasioita (joita saa myös Suomesta)… No okei, tuotiin sieltä myös kasoittain vaatteita mm. Cosista ja Illumin alennusmyynneistä lastenvaatteita.

Kokosin tähän muutamia hyödyllisiä osoitteita teille sekä itselleni muistiin tulevia reissuja varten. Kaikki nämä sijaitsevat keskustassa parin neliökilsan sisällä. Olisiko jollain muita kivoja paikkoja hihassa Kööpenhaminaan?

 

Tavaratalot

ILLUM, style tavaratalo. Täällä vietin tunteja, kaikki ihanat vaatemerkit sekä lapsille että aikuisille, hyvin epätavaratalomaiset merkit siis. Østergade 52.

ILLUMS BOLIGHUS, ihana ihana sisustustavaratalo. Niihin ihaniin tanskalaiskoteihin on todennäköisesti ostettu kaikki täältä, ainakin melkein. Amagertorv 10.

MAGASIN, toinen style tavaratalo keskustassa. Sisustuskerroksessa heikompaa pyörryttää. Yläkerrassa Top Shop. Kgs. Nytorv, (Nyhavnin kupeessa).

Sisustusta

TIGER, kauppa jossa sekä äiti että tytär tulivat hulluiksi edukkaasta pikkutavarasta. Täältä saa melkein kaikkea, kannattaa poiketa erityisesti jos matkalaukusta on unohtunut jotain. Tiger on ketju, joten näitä löytyy varmasti muualtakin kaupungista. Rådhusplatsen 14.

GRØNLYKKE, kaksi pientä, söpöä liikettä vierekkäin. Bungalow, Rice, Greengate, Dualit, Tolix, Kenzo. Kivoja, värikkäitä tuotteita. Jos on ostolakossa, tämä paikka kannattaa kiertää kaukaa. Læderstræde 3-5.

KAIKU, paljon huolellisesti valikoituja tuotteita pienessä tilassa, mm. By Nord, Ferm Living, Karmameju, Base212, Nomess Copenhagen. Sekä sisustusta, toimistotarvikkeita että vaatteita ja plussana: lapsen voi huoletta jättää säkkituoliin parkkiin pelaamaan Nintendoa (tai muuten vaan koomatilaan nukkumaan). Kompagnistræde 8.

HAY House, upeat tilat täynnä HAY:n tuotteita kahdessa kerroksessa. Sisälle mennään hissillä. Østergade 61.

SØSTRENE GRENES, siirtomaatavarakaupan, halpamarketin, Ikean ja Tiimarin sekoitus. Pakko kokea, ei pysty selittään. Parasta on kassojen jälkeen oleva vanhanaikainen pakkaupiste, jossa saa itse pakata tuotteet ruskeisiin paperipusseihin (rakastan pieniä paperipusseja). Tämä on myös ketju. Amagertorv 29.

Lisäykset 12/2012:

DORA SHOP, uusi sisustusliike vähän keskustan ulkopuolella pienen kävelymatkan päässä. Valikoimissa mm. Hay, Artek, Tom Dixon, Moustache, Established & Sons. Hauska, uniikki teurastamo-tyylinen sisustus. Værnedamsvej 14.

FISK, kirkon kupeessa oleva second hand, jonka myymäläkonsepti on kohdallaan. Glope Hope -tyylisesti sisustetussa 2-kerroksisessa kaupassa on myös kahvila. Tuunattuja vaatteita, astioita, laukkuja. Sankt Peders Stræde 1.

Vaatteita

COS, no tää ei selityksiä kaipaa. Ihanimmat vaatteet miehille, naisille ja lapsille. Østergade 52.

KITCH BITCH, uskomaton secondhand-paikka. Kellarikauppa suorastaan tursuaa vaatteita ja laukkuja. Täältä tein pari hyvää löytöä edukkailla hinnoilla. Læderstræde 30.

Ruokaa

THE ROYAL CAFE, tässä hiljaisen sisäpihan kahvilassa silmä lepää. Kannattaa maistaa käsittämättömän hyvää raparperimarenkipiirakkaa, yhdestä palasta riittää koko perheelle (ainakin meidän). Sisäänkäynti ihan siinä Illums Bolighusin vieressä. Amagertorv 6.

VINGÅRDEN, mukava ravintola, jonka suojaisa terassi kirkon takapihalla. Vieressä oli lasten leikkipaikka, joten aikuisväki ehti nauttimaan myös vähän Tuborgia. Lounaslistan Oksefilet oli yksimielisesti meidän reissun maukkain ruoka. HUOM! Ihan vieressä on myös kiva lastenvaateliike sekä runsasvalikoimainen keittiövälinekauppa. Vingårdsstræde 21.

PILEKÆLDEREN, perinteinen tanskalainen pieni kellariravintola. Vähän kallis ja pienehköt annokset, mutta uskomattoman hyvät ruoat ja lounaaksi riittävä määrä. Tarjoilija suositteli sipaisemaan leivän päälle silavaa (siis sitä ehtaa possun läskiä porsliinikupista), mutta en ihan pystynyt maistamaan, saati edes katsomaan kun muut maistoivat. Eli jos pidät silavasta, täältä sitä sitten saa! Pilestræde 48.

IRMA, vähän kuin Stockan herkku. Näitä on Kööpenhaminassa monta. Jos suunnittelee piknikkiä, Irman kautta kannattaa ehdottomasti kurvata. Esim. Pilestræde 13.

HLM, söpö konditoria, josta voi ostaa ikkunasta suoraan kadulta. On pitsapaloja, foccacciaa, kaikkea suolaista ja makeaa. Bremerholm 1.

Lisäykset 12/2012:

HALIFAX, niitä parempia hampurilaisia saa täältä. Rento paikka, jonka helposta listasta voi koota haluamansa satsin, esim. lohkoperunoiden sijaan voi valita salaatin (molemmat testattiin, molemmat erinomaisia!). Annos amerikkalaistyylisen jättikokoinen, jossa taatusti kaloreita ainakin viikon tarpeen edestä. Larsbjørnsstræde 9.

HOPPES BAR & CAFE, keskustassa hyvällä paikalla kohtuuhintainen ravintola, josta voi helposti suositella maittavaa brunssia ”Klassisk brunch”, aijai että oli hyvää. Kuulemma kesällä ravintolan takapihalta löytyy myös kotoisa terassi. Tällä kadulla on paljon noita em. pikkuputiikkeja. Leaderstraedet 11.

CAFE VIGGO, ranskalainen, mm. Lucky Luken ja Asterixin kuvilla koristeltu lounaspaikka. Erittäin hyvää ruokaa ja sopivan hämyinen tunnelma, täällä kävisin usein jos asuisin lähellä. Vaernedamsvej 15.

 

Kiitämme loistavista vinkeistä Kukkosta, Eevaa, Jannea, Kirsiä ja Design Boulevardia! Ai niin Kukkonen, varaudu syksyllä Kööpenhaminan reissuun ;)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply suvi m 09.07.2011 at 12:30 pm

  Aivan ihana tuo laukku! :)

 • Reply tiinakaisa 09.07.2011 at 1:26 pm

  Uuh, taas iski halu päästä Köpikseen! Viime reissusta onkin jo neljä vuotta, joten reissun voisi ottaa ihan tuoreesti..

 • Reply Aniliini 09.07.2011 at 3:09 pm

  Kiitos tärpeistä, jotka pääsevät käyttöön jo heti maanantaina!

 • Reply Laura 09.07.2011 at 3:27 pm

  Kiitos! Tämä on ihan loistava lista. Haaveilen loppukesäksi Köpiksen reissusta mahdollisesti yhdistettynä Legolandiin. Jos remontista jää rahaa, ja reissu toteutuu, printtaan listasi mukaan.

 • Reply Sanni 10.07.2011 at 12:03 pm

  Kiitos, tuossa oli minulle uusiakin vaikka kaupungin ydinkeskusta onkin käynyt tutuksi. Olen itsekin sitä mieltä, että jos olisi pakko lähteä ulkomaille, niin muuttaisin Tanskaan. Olen jotenkin ihan rakastunut Kööpenhaminaan.

 • Reply Maire 10.07.2011 at 1:07 pm

  Suvi: Eikö vaan! Noita on vaikka mitä ihania kuoseja ja värejä, oli vaikea päättää mikä oli paras.

  Tiinakaisa: Ja nyt sinne pääsee Norwegianilla lähes ilmaiseksikin, käy ihmeessä taas!

  Aniliini: Mahtavaa! Hyvää reissua ja hyviä löytöjä :). Pistähän viestiä jos löydät joitain muita kivoja paikkoja.

  Laura: Suosittelen lämpimästi. Me myös käytiin Legolandissa, vuokrattiin auto päiväksi Kööpenhaminasta. Oli helppoa kuin heinänteko. P.S. Legolandiin ottakaa omia eväitä, huvipuiston murkinat oli karmivia!

  Sanni: Kiva kuulla, että listassa oli sullekin uusia paikkoja. Joku tanskalaisasunto ihanine lautalattioineen houkuttelisi kyllä kovasti…

 • Reply Niina 12.08.2011 at 9:42 pm

  Kiitos kiitos tästä listasta!!
  Eilen kotiuduttiin Köpiksestä ja kaikki listasi sisustuskaupat ja tavaratalot kolusin läpi!:)

  • Reply Maire 13.08.2011 at 10:02 pm

   Eipä kestä! Ihan mahtava kuulla että listasta oli hyötyä. Toivottavasti teit kivoja löytöjä :)

 • Reply tiikku 27.02.2012 at 10:37 pm

  Vau mikä lista! Kiitos tästä. Pääsee käyttöön parin päivän kuluttua. :)

 • Reply Kaisa NHWY 19.02.2013 at 8:24 am

  Kiitoskiitoskiitoskiitos! Kööpenhamina-kuume kasvaa kasvamistaa. Tämä lista tulee käyttöön.

  • Reply Maire 19.02.2013 at 1:22 pm

   Eipä kestä! Mahtavaa jos tästä on sulle hyötyä!

 • Reply Anu Lassila 16.04.2013 at 9:47 am

  Kesäkuussa matkalla Kööpenhaminaan ja vinkit pakataan mukaan :) Kiitos! Tiedätkö yhtään, että milloin siellä alkavat alennusmyynnit? Alkaisivatkohan heti juhannuksesta, niin päästäisiin penkomaan….

 • Leave a Reply