Vaihtoehtoinen taukopaikka (nro 2)

27.07.2011

Witikkalan Kartano Jämsässä elää uutta elämää. Aivan keskustassa sijaitseva kaunis kartano oli pitkään huonossa kunnossa ja vailla huolenpitäjää. Muistan, että sen purkamisestakin joskus huhuttiin. Nyt kartanossa kelpaa – siellä on muun muassa sisustusliike, joka levittäytyy kartanon moniin huoneisiin. Runsas, ehkä hieman liiankin tavarantäyteinen liike ei ole selkeän tyylin ystävälle, mutta valkoisesta romanttisesta tyylistä pitävälle täältä löytyy tuotemerkkejä mm. Riviéra Maison, Lene Bjerre, Comptoir de Famille ja Bloomingville.

Kartanon kahvilassa myydään kahvileipiä ja pikkusuolaista, kahvi tarjoillaan kultareunaisista ruusukupeista. Jyhkeillä, oikeasti vanhoilla kalusteilla sisustettu kahvila on käymisen arvoinen. Kahvilan perältä löytyy se varsinainen nähtävyys, Paavo Virtasen kauppamuseo. Paavon kyläkauppa Koskenpäällä oli kaikille paikkakuntalaisille tuttu, ja on aivan mahtavaa, että kaupan sisustus on nyt säilytetty museona täällä kartanossa. Paavon eläessä kauppa oli tunnetusti aina auki, ympäri vuorokauden, 70 vuotta putkeen. Kauppamuseossa on esillä vanhoja pakkauksia ja purkkeja, niitä voisi tutkia loputtomiin.

Witikkalan Kartano in Jämsä lives a new life. The beautiful estate locates in right in the centre of the city. Now the renovated building holds an interior shop, a mansion-style cafe and a museum of a shop, which was originally kept by local Paavo Virtanen. Paavo’s famous shop was open 24/7 for 70 years.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply