Racletteherkut

04.08.2011

Tässä yksi päivä mietittiin pikkusiskon ja poikaystävänsä kanssa jotain kivaa kesäretkeä kaupungissa, mutta laiskuus ja nälkä iskivät ja tulivat meille kylään raclettegrilli kainalossa. Ilta parvekkeella racleten, vieraiden, kuoharin ja auringon kanssa oli ihana. Masiina jäi meille säilöön, sillä siskon palovaroitin ei pidä kärystä. Onneksemme heillä ei ole parveketta – vielä – ja saamme nauttia racletesta koko syksyn, jiihuu!

Paistoimme paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa, sipulia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, broilerifileen ja lehtipihvin siivuja. Lisäksi juuston kanssa söimme valmiiksi keitettyjä perunoita. Lähikaupassa ei sattunut olemaan Raclette-juustoa, joten maistelimme kolmea erilaista, vanhaa Goudaa, Port Salutia (paras) ja Oltermannia.

One day we were planning a small city trip with my little sister and her boyfriend, but we got lazy and they came to visit us with a raclette grill. The evening on the balcony with raclette, guests, sparkling wine and the sun was just lovely. My sister’s fire alarm doesn’t like the smoke…and for our luck they don’t have a balcony – yet – and the grill stays at our place for a while.

We fried pepper, eggplant, zucchini, onion, mushrooms, cherry tomatoes, chicken and beef. With the cheese there was also potatoes. There wasn’t any Raclette cheese at the market nearby, so we tried three different cheeses, some old gouda, Port Salut (it was the best) and Oltermanni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply