Leipomissessiot kahdestaan

13.08.2011

Kun ollaan tipun kanssa kahdestaan kotona, silloin monesti leivotaan. Sotketaan keittiö ja essut jauhoihin ihan rauhassa, kun kukaan ei mukamas ole vahtimassa. Vaikka leipominen itsessään on jo kivaa, vielä hauskempaa on katsella sivusta innokkaan apurin touhuja. Logiikka on mielenkiintoista kun 7-v. apuri mittaa jauhoista 3 ja 1/4 desiä ja yrittää etsiä desinmitasta niitä viivoja. Eikä tämä apuri ole siitä turhantarkimmasta päästä, kunhan sieltä joku viiva löytyy, ei sen niin väliä mikä! Juustosarvien kaulitun taikinan leikkaamiseen annoin ohjeet vähän kauempaa, kun oma käsi oli kiinni jo toisessa taikinassa, hieman hymyilytti tuo lopputulos. Apuri myös onnistui yllättämään. Kävin välillä poissa keittiöstä ja sillä välin oli toinen satsi kaulittu, leikattu, kieritetty sarviksi leivinpaperille ja vielä voideltu kananmunalla. Apuri puhkui ylpeyttä – ja äiti kyllä kans. (Oli muuten tosi hyvää kypsähkö cheddar-juusto sarvien sisällä, kannattaa kokeilla!)

When we’re alone home with my daughter, we often bake together. We make a mess in the kitchen and no one is watching. The baking itself is fun, but even funnier it is to spy what the little helper makes. The logic is interesting when she’s measuring flours and trying to figure the right amount. She also surprised me. When I went out of the kitchen for a while, the second set of cheese croissants was already on the baking paper and waiting to get into the oven.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hanna 13.08.2011 at 11:34 pm

    Kuulostaa tutulta:)! Meidän 4-vuotias suunnittelee omia kakkukestejä, joiden tarjottavat ovat hänen itsetehtyjä. Ensi viikolla siis siivotaan:). T pitkään hiljaisena seurannut lukija:)

    • Reply Maire 14.08.2011 at 11:15 am

      Hehee, onnea vaan siivousprojektille ja hyviä kestejä! Kiva kun seuraat blogia :). Itsekin vasta nykyään ylipäätään kommentoin lukemiini blogeihin, vuosia olin ihan hipihiljaa vaan.

    Leave a Reply