Grafiikkaa, hä?

28.08.2011

Ostetaanko meille grafiikkaa, kysyi mies. Tyhjien seinien ystävänä, enkä grafiikan niinkään, naamallani oli hetken lievä hämmennys. Kyse oli kuitenkin informaatiografiikasta, joka onkin sitten aivan toinen juttu. Fillarimies tilasi nettikaupasta Gear ratios -julisteen, jossa siis kaavio pyörän välityksistä (don’t ask me, en ymmärrä). Informaatiografiikka on paitsi mielenkiintoista, myös tosi hyvän näköistä. Kukapa ei tykkäisi diagrammeista, värikoodeista, järjestelmällisyydestä ja kartoista, vai? Taulu seilasi kodissa jonkun aikaa, kunnes sopiva paikka löytyi täältä makkarin seinältä.

Julisteen loistavien värien inspiroimana roudasin kesällä Tanskasta, Grønlykkestä, näitä monikäyttöisiä Bungalowin pahvibokseja. Niitä saa kyllä Suomestakin, esimerkiksi Kapteeninkadun Kämpästä, mutta on kivempaa että ostokset ovat nyt muistona kivasta matkasta. Ja Bungalowhan on Tanskalainen merkki. Kun tämä juttu ilmestyy blogissa, olen parhaillaan Frankfurtissa työreissussa. Kaupunki on jo niin tuttu, että matkaan voi lähteä turhia stressaamatta, mikä on aika mukavaa.

Should we buy some graphics, asked the man in the house. I, as a friend of empty walls, was a little bit confused by the suggestion. He meant information graphics, which is a totally different thing. The biker man ordered Gear ratios poster from an online shop. Info graphics is both interesting and very good looking – I think. The poster inspired me to buy these colorful boxes from Denmark. I know you can buy them from Finland, too, but it’s nice to have some souvenirs from a nice trip. And – Bungalow is a Danish brand!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply kotilo 28.08.2011 at 6:07 pm

  Minä tykkään kovasti! Ihanat sävyt tosiaan sekä grafiikassa että loodissa. Tieto voi olla kaunista :) Sen niminen kirjakin on muuten olemassa. Suosittelen sitä, jos ei tiedon niin kuvien ja taulukoiden vuoksi ainakin ;)

  • Reply Maire 30.08.2011 at 2:16 pm

   Hei kiitos kirjavinkistä! Kuulostaa siltä että se olisi melkein pakko ostaa. Voisi olla hyödyllinenkin.

 • Reply Hanna 28.08.2011 at 8:30 pm

  Informaatiografiikka näyttää kauniilta! Miksi minun mieheni ei tilaa tuollaisia tyylitauluja..?

  • Reply Maire 30.08.2011 at 2:18 pm

   :D Se voip olla että työnsä vuoksi tämä tapaus näitä onnistuu bongailemaan. Jonkin sortin ammattitauti.

 • Reply sisustuskärpänen 28.08.2011 at 8:52 pm

  Naurun paikka! :D Katsoin nimittäin ensin, että kyseessä on raskauskalenteri!! Se, jossa pyöritellään päivämäärää ja saadaan vastaukseksi laskettuaika. No eihän nuo viikkot ja päivämäärät ole kovinkaan todellisia, mutta aluksi en kiinnittänyt niihin niin tarkasti huomiota. Olin jo ihan intona, että hei tämä on huippu makkarin seinällä!! mutta on nämä pyörän välityksetkin varmaan ihan tarpeellisia ;)!

  • Reply Maire 30.08.2011 at 2:20 pm

   No siinä oliskin aika omistautunut odottaja joka läiskäisisi tuollaisen jätti-raskauskalenterin seinään :D!

 • Reply Karoliina 29.08.2011 at 10:53 pm

  HIE-NO! Mulle kans, tietysti! Ja siksi, koska mulla on toi sama hylly olkkarissa (etsii etsii paikkaa..) …josta tosin puuttuu nyt toinen ovi kun katti rikkoi sen. :/

 • Leave a Reply