Tryffelimetsästystä

09.10.2011

Tryffelipasta on yksi lempiruuistani. Tähän asti olen tähyillyt sitä ulkomailla italialaisten ravintoloiden ruokalistoista, mutta nyt päätin kokeilla ihan itse. Suomessa olen maistanut yhdessä paikassa, ja se oli pilattu kermalla. Tietäisikö joku mistä löytyisi kelvollista? Meidän tipu on omituisen omistautunut uusien makujen etsimiselle, joten tryffeleistä kuultuaan on etsinyt niitä nyt syksyllä Keski-Suomen sienimetsistä. Kun ei löytynyt, haimme omamme Stockmannilta. Halusin tehdä pastasta mahdollisimman yksinkertaisen, jotta tryffelin pähkinäinen ja mieto maku pääsisi esille. Käytin Barillan Capellinia, eli ohuen ohutta spagettia jota keitetään vain kolme minuuttia. Kypsän pastan sekaan mustatryffelin siivuja (ai mikä tuoksu!), tilkka sitruunamehua, oliiviöljyä ja parmesaanilastuja. Tällä systeemillä maku jäi hieman vajaaksi, joten päätin ostaa seuraavaa kertaa varten tryffeliöljyä. Meinasin Mustassa Pekassa pudottaa ostoskorin lattialle kun näin hinnan, siis mitä! 17 euroa! …Mutta kyllä kannatti, seuraava tryffelipasta oli suussa sulavaa.

Ostin jo toistamiseen espanjalaisen luomuvalkkarin Savia Viva familian. Maku on kyllä parempi takkatulen ääressä nautiskellen kuin tryffelipastan kanssa. Mutta tykkäsin kuitenkin, se on sellainen kivan raikas ja kevyt. Valitsin viinin alunperin ihan etiketin perusteella, ja siksi että oli luomu. Eurooppalaisuus (tavallaan lähituotanto) myös on aina viinivalinnassani plussaa.

*****

Truffel pasta is one of my favourite foods. So far I’ve been searching it from the foreign menus, but now I decided to try it by myself. Our dauhter is strangely dedicated to tasting everything new, and she tried to search truffels from the forrests. Since nothing was found, we took a short cut and went to Stockmann. The truffel only didn’t quite do it, so for the next time I reserved some truffel oil aswell. The price of it made me dizzy, but it definitely was worth it.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Arietta 09.10.2011 at 6:31 pm

  Aivan ihania kuvia ja pasta kuulostaa myös todella herkulliselta. Kuinka monta tryffelia muuten purkissa oli? Me olemme lorautelleet tryffeliöljyä keittojen ja pasta-annosten päälle. Tryffeliöljy todella kruunaa maun! :)

 • Reply Mikko 09.10.2011 at 7:20 pm

  Kuulostaa (ja raaka-aineet näyttää) älyttömän herkulliselta. Me ollaan tyydytty lisäilemään vaan tryffeliöljyä ruokiin eikä olla koskaan käytetty tryffeliä, mutta tätä voisi kokeilla. Noilla aineilla ei kyllä voi ainakaan pahaa tulla.

  Hienot kuvat muuten. Tuo mattamusta seinä toimii tosi hyvin taustana keltaisille herkuille ja tuo viinipullo on oikein piste iin päälle! :D

 • Reply Maire 10.10.2011 at 11:59 am

  Kiitos paljon, kivaa kuulla että tykkäsitte :)

  Arietta: Stockalla oli purkeissa mustia tryffeleitä myös valmiina siivuina, mutta valittiin tämä jossa oli 2 pientä kokonaista tryffeliä -> halusin itse päästä siivuttamaan ja tutkimana sen olomuotoa. Purkki maksoi n. 10 e. Yksi tryffeli riittää ehkä kahden ruokailijan annokseen. Valkoisia tryffeleitä en ole kokeillut, mutta olisi mielenkiintoista maistaa niitäkin. Niitäkin siellä hyllyssä oli.

  Mikko: Huomasin että Alkoon oli muutenkin nyt tullut uusia tuotteita, joissa tosi hienot etiketit. Tän saman sarjan punkkupullokin on tosi hieno (ja oli myös ihan hyvää, ainakin perus lounasviininä). Tykkään kovasti tuosta mustan taustan käytöstä kuvissa, ja huomaan että just tuo musta-keltainen viehättää nyt jotenkin erityisesti.

 • Reply anni 11.10.2011 at 10:57 am

  Mulla on ammatillinen aukko sivistyksessä, koska en ole vielä maistanut mitään (!) tryffeliruokaa. Jospa nyt ottaisin asiaksekseni ostaa tryffeliöljyä ja kokata jotain. Aika vähän näkee ruokalistoilla mitään tryffelistä. (Ainakaa JKL:SSÄ, täällä Keskimaan luvatussa ravintolakaupungissa…)

  • Reply Maire 11.10.2011 at 2:40 pm

   Hehee, Keskimaan luvatussa ravintolakaupungissa :). Pakko sanoa, tiedän mitä tarkoitat…

   Hyvää tryffeliöljyn metsästystä siis!

 • Reply Vivvi 11.10.2011 at 8:12 pm

  Voi ei, vesi kielellä.

 • Reply Henna 11.10.2011 at 8:56 pm

  Tarvikkeet näyttävät tosi herkuilta, ja varmasti ruokakin on ollut :)

 • Leave a Reply