Valaisin paikoillaan

13.10.2011

– Iskää, sulle ois yks pikku hommaa, tipu huikkasi töistä saapuvalle. Löysin Mäkelänkadun Emmauksesta lukuvalon, 2,50 e, tipun uudelle parvelle ja se oli saatava tietysti heti seinään. Valaisin on ilmeisesti Ikean vanhaa tuotantoa ja oli mulle jostain ihan hirveän tuttu. Muistin sitten, että silloin kun meillä oli oma mökki, ruokapöydän päätyseinässä oli samanlainen punaisena. Se oli varsin näppärä, miksi jätin sen sinne, hö. Poraa pelkäämätön (ja naisväen kärsimättömyydestä tietoinen) mies tarttui heti hommaan ja tipu asettautui lukuhommiin lempilakanoihinsa.

P.S. Valaisimia jäi Emmaukselle vielä 3 kpl.

*****

– Dad, there’s a littel job for you, shouted dauhter to the one who just arrived from work. I found this Ikea’s lamp from a flee market. It was too familiar to me and I couldn’t first remember why. Then I realised we had the same one in red at the summer cottage we owned before. Why did I leave it there. Well, the man who’s not afraid of the drill, put right away the lamp on the wall and the daughter could start reading in her favourite sheets.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Amelia 14.10.2011 at 10:57 am

  kivan näköinen petinurkkaus. Meillä on nuo sängyt vanhoina hopeanvärisinä kerrossänkyinä ja arvaa harmittiko kun näin valkoiset versiot. Tuo optinen omena on mainio!

 • Reply Johanna 14.10.2011 at 11:06 am

  Siisti! Ja ihanat lakanat :)

 • Reply Maire 17.10.2011 at 1:56 pm

  Amelia: Kiitokset! Tiedätkö, tähän asti ne hopeisetkin on olleet munkin mielestä ihan kivoja, mutta kun valkoinen väri tuli niin kummasti se näytti tosi paljon paremmalta (miksköhän sitä ei voinut heti olla valikoimassa??. Auttaisiko maalaus, voikohan sitä käspelillä maalata? Toisaalta, ehkä ne hopeiset on kohta haluttua vintage-kamaa…? ;)

  Kiitos Johanna!

 • Reply Killi 21.10.2011 at 6:15 pm

  Oh no kun Emmaus on pikkusen liian kaukana meiltä. Oon noita valaisimia himoinnut jo ikuisuuden tuloksetta. Pitää koittaa vielä kirpuilta katsella. Äitillä olisi yksi, mutta en mä niitten lukuvaloa henno kinuta itselle. :)

 • Leave a Reply