Kuopion mustat kirppislöydöt

30.10.2011

Kerroin aiemmin reissusta Kuopioon ja lupasin vielä raportoida kirppislöydöistä. Yritin varata kirppiskierrokselle kunnolla aikaa sekä vahingoista viisastuneena huolehdin ajoissa mukana raahustavan perheen muonituksesta ja lahjonnasta. (Mikään ei ole niin ärsyttävää löytöjä tursuavalla kirppiksellä kuin hihaa ovea kohti repivä tenava ja nälkää valittava mies.) Parhaan löytöni tein sieltä Haapaniemenkadulta itsepalvelukirppiseltä (jossa sijaitsi ennen Kontti), kurkkasin yhteen muovikassiin ja se oli täynnä mustaa Teemaa. No…väriähän mulla ei ennestään juurikaan ole, mutta ei se mitään, nyt on! Kassillisella oli hintaa 30 euroa ja laskin pikaisesti että astioita satsissa oli n. 30 kpl. Tipun mielestä (sain heti taustatukea) löytö oli ihan huippu, mies taas kysyi ennenkin kuulemani lauseen ”tarvitaanko me noita ihan oikeesti?”. Tuollainen määrä astioita painoi ihan kiitettävästi, mutta herrasmies kantoi ne kiltsiti hotellille saakka. Torin nurkalla tarvittiin lepotaukoa ja me sillä aikaa kipaistiin tipun kanssa Kauppahallissa, mistä ostettiin suussa sulavia mustikkakukkoja sekä minikalakukkoja – suosittelen!

Salmiakki-koristeltua kiltaa minulta löytyy pari ennestään, nyt ostin yhden leipälautasen lisää, 4 e. Tuollaisia mustajalkaisia kynttilänjalkoja mulla on ennestäänkin yksi, eikä näitäkään voinut väliin jättää, 2 e / kpl. Tietäisikö joku kertoa näiden valmistajaa tai suunnittelijaa?

Kuopion keskustassa on näitä kivoja kirppiksiä heti torin laidalla olevan kaupungintalon takana, sitten vähän samalla suunnalla Haapaniemenkadulla ja Puijonkadulla.

*****

I told earlier about the trip to Kuopio and I promised to tell some more about the finds from flea markets. I tried to take enough time for the shopping and I’ve got smarter with keeping the family happy while shopping myself: enough food and bribery. The best find, I think, was the plastic bag full of black Arabia Teema dishes, 30 pcs and 30 euros. One family member was not so sure if we needed these…but he kindly carried the very heavy bag to the hotel.

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Tiina 30.10.2011 at 3:31 pm

  Voihan venäjä, olen kateellinen Teema-löydöstä! Miten musta tuntuu, että kaikki muut tuntuu löytävän kirppiksiltä vaikka mitä aarteita, ei mun kohdalleni vaan koskaan tule.

 • Reply Iitunen 30.10.2011 at 5:16 pm

  Voi juku!! Mä kävin Kuopion reissulla samalla kirppiksellä, ja löysin vain ylihinnoiteltua roinaa.. :( Siniseen Teemaan olisin törmännyt sekä täällä Lahdessa että Espoossa, vaan meitille ois kelvannut justiisa tuo musta. ja aivan saletisti tuolla hinnalla :D Tuo salmiakki-kuvioinen Kilta onkin tosi kaunista!! :) Ihanat löydöt! (Itse siis Kuopiosta kotoisin, ehta savolainen! Hanna Partasen lihikset torilta, parhautta!! :) )

 • Reply Karoliina 30.10.2011 at 5:37 pm

  Huippu löytö! Mäkin haaveilen mustasta Teemasta ja muutama harmaakin TARTTIS saada lisää.

 • Reply Johanna 30.10.2011 at 8:02 pm

  Miten kukaan myy Teemaa noin halvalla? Uskomaton löytö. Onnittelut (:

 • Reply Tiinakaisa 31.10.2011 at 11:17 am

  Hyvät löydöt, onnittelut!

 • Reply suvi m 31.10.2011 at 2:21 pm

  Huippulöydöt!

  Meilläkin on jonkin verran ikivanhaa mustaa teemaa – jäänteitä 80-luvulta. :)

 • Reply Maire 31.10.2011 at 9:35 pm

  Tiina: Ehkä oikea kirppisfiilis on avain onneen? Valmiina penkomaan kauheimmatkin kasat ja tutkimaan järjestelmällisesti. Monesti samasta pöydästä löytyy useampi kiva juttu. Kyllä se siitä :)

  Iitunen: No sitä ylihinnoiteltua roinaa tuli kyllä mullekin vastaan, välillä ei voi kyllä ihan käsittää niitä hintalappuja… Hanna Partasen kärryllä on kieltämättä pakko käydä joka kerta :)

  Karoliina: Kiitos – ja ymmärrän!

  Johanna: Ajattelin, että se satsi painoi niin paljon (siis varmaan 10 kg), että sen joka sen myi, oli pakko myydä halvalla ettei tarvi enää kantaa kotiin. Tai sitten kyseisessä taloudessa tuli vain mustaa Teemaa korvista ulos…

  Tiinakaisa: Tattis! Nii mustakii :)

  Suvi m: Kiitokset! Alkoi kieltämättä pulssi nousemaan kun näin pussukan sisällön, siinä tais muutama muukin kirppikselläkävijä katsoa pitkään kun hihkuin muuta perhettä todistamaan ihmettä :)

 • Reply Tittt 03.11.2011 at 10:45 am

  Oi! Täällä on yksi ainakin NÄÄÄÄÄIN iso kateellisuus tuosta sun teema-löydöstä!

 • Reply Latesha Turner 09.11.2011 at 12:28 am

  Hello, I work with your Aunt Arja, shared your blog with me. I like your blog, it has pretty neat
  Things on it. I like your style.

  • Reply Maire 10.11.2011 at 2:54 pm

   Thank you so much, Latesha! I’m so glad to hear you like it :)

 • Reply Mai 12.01.2012 at 9:54 pm

  Eikä!!! Täällä Skotlannissa ostan Teemaa parista design kaupasta, hirveillä hinnoilla tietenkin.

  Toi on ihan kuin mun unelma, löytää jostain kirpparilta noita… olen kateellinen. Höh.

 • Reply ansku 07.05.2012 at 12:25 pm

  moi lukeeko sulla nuissa mustissa teemassa pohjassa arabia teema?

  itse ostin vasta ison satsin teemaa mustana ja yllätyin kun vaan uunivuokassa luki arabia teema.. miksihän missää muussa ei lukenut.

 • Leave a Reply