Ikkunalaudat valkoisiksi

04.11.2011

Kun muutettiin, ajattelin että onpa kiva, 50-luvun pilkkubetoniset ikkunalaudat ovat pysyneet koskemattomina tähän päivään saakka. Harmaat ikkunalaudat tuntuivat kuitenkin jotenkin tunkkaisilta ja kun näin naapurilla ne valkoisiksi maalattuina, en enää muuta halunnut. Arkkitehtiystävän antaman siunauksen (muistutti että saahan sen maalin poiskin jos haluaa) jälkeen uskoin ettei tässä olla koko kämppää pilaamassa. Valkoiset niistä siis tuli, miehellä lähti onneksi taas mopo käsistä ja uusi samalla koko asunnon hilseilevät ikkunankarmit ja syvennysten maalisivut.

Nyt jotenkin kaikki ikkunoiden kamat näyttää raikkaammilta – ainakin uskottelen itselleni. Nuo Jarsitkin oli ensin tuossa keittiön ikkunalla ihan töksyt. Mitä olette mieltä, tehtiinkö emämoka? Vanhassa jutussa Aarre autotallista voi kurkata miltä ennen näytti.

*****

When we moved here, I was happy that the 50’s windowsills were untouched, original black and gray dotted concrete. The dark color then started to look stale, and when I saw the neighbours white painted windowsills, that’s all I wanted from then on. After my architect friends blessing (she told that the paint can be taken off, if wanted) I believed that we wouldn’t be ruining the whole apartment.

Now the stuff by the window look more fresh – at least I convince myself. Those Iittala Jars were before so odd looking here. What do you think, did we go wrong?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Maya 04.11.2011 at 9:41 pm

  Kyl mä sanoisin että kannatti. Upeen kiiltävä valkoinen. Ja purkkikokoelma on aikas hieno.

 • Reply Meeri 05.11.2011 at 9:34 am

  Äänestän valkoisia ikkunalautoja!

 • Reply sarp 05.11.2011 at 9:58 am

  Pesubetoni kuuluu talon tyylin, toisaalta valkoinen on parempi tausta tavaroille ja tuo valoisuutta sisälle.
  Mulla menisi yöunet, jos pitäisi valita…
  Siellähän ne maalin alla ovat kuitenkin tallessa.
  Jarsit on tosi ihanat!

 • Reply Enni 06.11.2011 at 11:48 am

  Oikeas ratkaisun teitte! Hienot noin!

 • Reply Maire 06.11.2011 at 4:28 pm

  Maya: Ihanaa, kiitos! :)

  Jee Meeri!

  Sarp: Pesubetoni – sekö se on, kiitos paljon tiedosta! Ihan uusi termi itselleni. Juu arvaa vaan menikö täälläkin monet yöunet tuon asian kanssa. Nyt kun valmista on, oikein tyytyväisiä kyllä ollaan, eikä ole vielä edes tullut huonoa omaatuntoa.

  Enni: Kiitos :)

 • Reply Mia 06.11.2011 at 7:57 pm

  Kuinka sattuikin! Itselläni on ollut ihan sama pohdinta käynnissä ja olen myös päätynyt maalaamiseen. Mitä maalia käytitte? Netistä en oikein löytänyt tähän vinkkejä, maalikaupassa varmaan osaisivat neuvoa. Valkoinen näyttää mielestäni lämpimämmältä kuin harmaa betoni ja raikkaammalta tottakai.

  • Reply Maire 07.11.2011 at 6:32 pm

   Maali oli Teknosin Futura valkoinen kalustemaali. Eka kerros tehtiin Sadolinin Otepohjalla. Oikein hyvin toimi, kuivumiseen kannattaa varata paljon aikaa.

  Leave a Reply