Kaksi erilaista Marimekkoa

17.11.2011

Marimekon ensi vuoden mallistosta, joka oli muuten muutoin kovin hempeäkukkainen 80-lukulainen, löysin kaksi omaa suosikkiani. Kuosit ovat keskenään hyvinkin erilaiset. Jenni Tuomisen Laivakoirassa (myyntiin viikolla 5-7) on kivat, ei niin itsestään selvät väriyhdistelmät, Sawako Uran tummassa Tiikerissä (myyntiin viikolla 2) taas ihan jotain muuta. Vimmaisesti mustalla piirretyn kuvion takana pilkottaa jotain värillistä. Hyvin japanilaista, kaunista, sopisi hyvin seinälle sellaisenaan.

Mallisto esiteltiin uudessa Uudenmaankadun Marikiskassa, joka on mielenkiintoinen pieni, tavallisen tallaajan kokoinen myymälä. Jään ilolla odottamaan mitä kaikkea sinne tulee esille. Vaikka liike onkin erilainen ja poikkeaa täysin muista, se on Marimekon edustajan mukaan silti konseptoitu ja etukäteen on suunniteltu mitä siellä esillä on. Pikkiriikkisessä kiskassa nähdään protoja, mallistoesittyitä ja muuta, toivon että siellä on tilaa myös Marimekon visualistien irrotteluille ja kreiseille ideoille, ettei se näyttäisi tavalliselta kauppa-kaupalta.

*****

I found two favourites from Marimekko’s 2012 collection, which is mostly very soft and floral 80’s style. The other one, Laivakoira by Jenni Tuominen has great, not so self-evident color combination. Sawako Ura’s Tiikeri is totally something else. The fast drawn black lines hide something colored behind.

The collection was presented at the new small shop Marikiska at Uudenmaankatu Helsinki. I’m eager to see what all new is going to be in it. Even though the shop is different from the others, Marimekko’s representative said that it’s still concepted and the displays and events have been planned far ahead. The shop is also for displaying some protos and new collections – I also hope that there will be some space for Marimekko’s visualists to show their crazy ideas and try everything new. But so far it’s looking good!

Kuvat: Marimekko

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Johanna 17.11.2011 at 11:31 am

    Minä tykkään! Ihan erilaista taas!

  • Reply Salla 17.11.2011 at 5:28 pm

    ”Upea” oli ensimmäinen ajatus näistä. Loistavaa, ettei Marimekko jää(nyt) pelkäksi Unikoksi.

  • Leave a Reply