Jämätilkusta

20.11.2011

Yksi ompelusuunnitelma vihdoin toteutettu, jihuu! Tilitin jo kerran aiemmin blogissa, kuinka haluaisin jonkin kivan suojuksen palopeitteelle sen peruspunaisen tilalle. Kun ompelukaapin siivouksessa löytyi sopiva Marimekon jämätilkku ja muutkin materiaalit sattuivat löytymään heti, pistin ompelukoneen hurisemaan. Onnistui heti ekalla, mikä on pieni ihme… Tämän tekoon tarvitsee seuraavat matskut: kangastilkku, pala puuvillanauhaa (ripustuslenksu), pala tarranauhaa (pitämään peitteen pussin sisällä ettei se valu ulos). Projektin vaihe nro 2 vielä edessä, kiinnittäminen takan lähelle seinään sopivalle kohdalle.

*****

One diy-project done, yeippee! I whined once before here in my blog, how I would want a nice cover for the fire blanket to replace the basic red one. When organizing the sawing cupboard I found this piece of Marimekko fabric, and when the other materials I needed were found quite easily, I just put the sawing machine going. To make one you’ll need: some fabric, a piece of cotton ribbon (for hanging up) and a piece of sticker ribbon (to keep the blanket inside). The project no 2 is still ahead: to attach it nearby the fireplace.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Designfriikki 20.11.2011 at 6:00 pm

  Loistava idea!

 • Reply Henna 21.11.2011 at 4:10 pm

  Aivan mahtava idea! Meillä peite on piilotettu kaapin oven sisäpuolella olevaan koukkuun… Mutta eihän se kyllä ollenkaan ole niin käden ulottuvilla! Tämä pussukka kestää kyllä katseen :)

 • Reply Jenni 21.11.2011 at 5:39 pm

  Heippa!
  Itsekin oon jo hetken suunnitellut pussukan ompelua sammutuspeitteelle. Mietityttää vaan se ripustushomma, jos sen ratkaisee tällaisella lenkillä, eikö koko peite tule rumine suojakuorineen ulos hihnoista nykäistessä? Vai onko pelkkä peite taiteltu kangaspussiin, ilman sitä (yleensä punaista) alkuperäistä pussia?

 • Reply Maire 21.11.2011 at 9:03 pm

  Kiitoksia Designfriikki!

  Kiitti Henna :), juu on se hyvä että on kuitenkin vakiopaikassa, ettei tarvi tilanteen tullen lähteä etsiskelemään jostain kolosesta.

  Jenni: Heitin kokonaan roskikseen sen vanhan pussukan, tässä on pelkät uudet kuoret. Peite tosiaan tulee ulos kun noista naruista vetäsee, testattu on :)

 • Reply sanna matilda 22.11.2011 at 12:04 am

  Sama suunnitelma täälläkin, joskin ajattelin virkata sen päällisen. Sitten sen peitteen voisikin ripustaa ihan asemiin, eikä säilyttää tuolla kattilakaapin uumenissa… :)

  • Reply Maire 27.11.2011 at 7:09 pm

   Laita se blogiin kun on valmis? Olis kiva nähdä lopputulos!

 • Reply Johanna 29.11.2011 at 3:42 pm

  Aiku hyvä idis!

 • Leave a Reply