Minimyllyt

25.11.2011

Muutama vuosi sitten löysin äidin kanssa antiikkiliikkeestä rivin pieniä, söpöjä myllyjä. Myyjä kertoi että ne ovat ruotsalaisia korppumyllyjä, joilla siis kuivat leivänkannikat jauhetaan korppujauhoiksi. Ostin kaksi, äiti useamman, monet olivat koristeellisia ja kivan värisiä. Meillä oli tuolloin vielä oma mökki, jonka keittiön hyllyn reunassa nämä somat nököttivät. Nyt kaivoin nämä varaston uumenista ja laitoin pitkästä aikaa esille, kai niitä voisi jopa käyttääkin. Onko kukaan muu törmännyt samanlaisiin missään? Itse en tuon koommin ole.

*****

A couple of years ago I found some little mills from an antique shop with my mom. The shop keeper told that these were for making flour from dry bread. I bought two, mom bought more, many of them were very decorative and nicely-coloured. At that time we still had our own summer cottage, and these were at the kithcen there. Now after a while I took them again from the storage, I quess you could also use them. Have you seen mills like these before? Would be nice to know.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Saija 25.11.2011 at 2:48 pm

  Ihan älyttömän kauniit myllyt. En olekaan tuollaisiin törmännyt aiemmin…

 • Reply Hanna 25.11.2011 at 8:51 pm

  Upeita, enpä ole ennen moisia nähny. Missä sinulla on ne esillä? Muistelen upeaa keittiötäsi…

 • Reply Maiju 25.11.2011 at 8:57 pm

  Meillä on keittiösaarekkeessa kiinni kaksi melko samanlaista, mutta enpä ole niillä toistaiseksi mitään jauhanut. Kolmantena on iso lihamylly, sillä on mies tehnyt joskus jauhelihaa, hmmm. Eli silmänsruokana kaikki kolme, lähinnä :)

 • Reply Penni 27.11.2011 at 4:28 pm

  Mun isovanhempieni luona oli tuollainen mylly ja sillä tosiaankin jauhettiin korppujauhoa ja manteleitakin. Minä sain usein tehdä sen homman ja muistan hyvin, kuinka kivaa se oli ja miltä se mylly tuoksui.

 • Reply Maire 27.11.2011 at 7:16 pm

  Kiitos kommenteistanne!

  Hanna: Laitoin myllyt kiinni sellaiseen pitkulaiseen (vanhaan) lasilokerikkoon joka on kiinnitetty mustan seinän vastakkaiselle seinälle. Meidän keittiö on niin pitkä ja kapoinen että koko tilaa on vaikea kuvata kerralla.

  Maiju: Hauska kuulla että muiltakin näitä löytyy!

  Penni, ihana kuulla, täytyykin testailla näitä eri tarkoituksiin ja laittaa vaikka tuo lapsi hommiin. Saisi sitten samanlaiset muistot itselleen :)

 • Reply Malla 28.11.2011 at 9:17 am

  Nuo myllyt ovat mantelimyllyjä. Noita näkee aina välillä ruotsalaisten keittokirjojen sivuilla. Noilla siis jauhetaan mantelit jauheeksi leipomista varten, tavalliset mantelit tai karvasmantelit.Todellisen löydön olet tehnyt!!Aivan ihania.

 • Reply MiRRi 23.01.2013 at 10:41 am

  Mantelimylly! Sain itse lahjaksi äidiltäni kun Ruotsissa asuessani muutin pois kotoa. Omani on punainen.

 • Leave a Reply