Pikkuleivät ja Pörkki

21.12.2011

Meidän perheen jouluun kuuluu vadelmamarmelaadilla täytetyt lusikkaleivät ja siirapinmakuiset vinoneliöt. Muistan joulun muutaman vuoden takaa, kun oltiin vanhempieni luona isolla sisarusporukalla, tapamme mukaan herkuttelemassa päivätolkulla. Käsi kävi lusikkaleipäpurkilla niin ahkeraan, että pelkäsimme niiden loppuvan ennen kuin joulu pääsi edes hyvään alkuun. Mammalla kävi sokerihuuruisia laiskottelijoita sääliksi ja pyöräytti siinä jouluaattona ison satsin lisää (en tiedä käykö muilla niin, mutta itse heittäydyn aina vanhempien luona johonkin teini-iän aikaiseen vätystelymodeen). Ja kah, tänäkin jouluna mamuska kävi pikku tipun kanssa leipomassa meille vähän varastoon. Ostin meille viime viikolla Marimekon Pörkin, jotta pikkuleivät saavat arvoisensa purnukan.

Kiitos äiti!

*****

The spoon cookies and syrup tasting cookies belong to our christmas traditions. My mom and the little chiclet made these for us for this christmas and I just had to buy the Marimekko Pörkki jar for them. Thanks mom!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply tiinakaisa 21.12.2011 at 11:23 pm

  Kyllä kelpaa! Näyttää (ja kuulostaa) hyvältä.

 • Reply Myyrä 21.12.2011 at 11:53 pm

  oi tuo pörkki on ihana!

 • Reply Rillirousku 27.12.2011 at 1:12 am

  Vätystelymode kuulostaa erittäin tutulta. :D

 • Reply Laurana 29.12.2011 at 9:40 pm

  Hihii. Muutama viikko sitten Marimekon nettisivuja selaillessani luin tuotteiden nimiä ääneen kainalossani kiehnänneelle pikkuneidille. ”Oiva Pörkki” aiheutti pienelle ihan hysteerisen kikatuksen. Uudestaan ja uudestaan. Tarpeeksi monen toistamisen jälkeen ”Oiva Pörkki, Oiva Pörkki” jäi pyörimään päähän niin tehokkaasti, että siitä tuli pikkuneidin uuden pehmopesukarhun nimi :D

  (Mullekin kelpaisi kyllä tuo Pörkki-pesukarhun kaima, on nimittäin harvinaisen kaunis purnukka.)

  • Reply Maire 30.12.2011 at 8:41 pm

   Mahtava! :D Eipä varmasti tule toista samannimistä pesukarhua vastaan!

 • Reply Johanna 30.05.2012 at 2:54 pm

  Hei!
  Voitko valaista noiden vinoneliöiden ohjetta?
  Olisi ihanaa tehdä niitä, sain maistaa moisia eräässä pienessä kahvilassa matkalla Seinäjoelta Vaasaan..

 • Leave a Reply