Takkaruokaa lumimyrskyssä

03.01.2012

Uusi vuosi vietettiin ystävien luona Tampereella, jossa tipu lykättiin yksin bussiin ja bussi vei mummolaan Keski-Suomeen. Tipusta vähän jännitti ensimmäinen yksin tehty matka ja kysyi etukäteen, saako kuskin kanssa rupatella jos viereen ei istu ketään. Sanoin että saa, jos peppu pysyy penkissä, kuskia ei saa mennä häiritsemään. Papupata ennusti itsekin, että 1,5 tunnin hiljaisuus tulee olemaan kova paikka, kun on tottunut juna- ja lentomatkoilla tutustumaan lähes kaikkiin kanssakyytiläisiin. Matka meni hyvin, vaikka vieruspaikka pysyi tyhjänä, ja kuskikin oli puheäänen ulottumattomissa. Eväät maistuivat ja Aku Ankka piti seuraa.

Meillä onkin täällä kotona sitten aika hiljaista. Lomailen yksin, mieskin on töissä. Lumimyrsky sopi eilen hienosti flunssaiseen olotilaan, joka vaati pinon nenäliinoja, kirjan ja sohvan. Iltapalaksi päätimme kaksisteen grillata takassa kasviksia ja samalla testata ensimmäistä kertaa joululahjaksi saamaamme parilaa. Takkaruoka saakoon tästä eteenpäin uusia ulottuvuuksia! Mitähän sitä tänään, ehkä Sherlock Holmes ja rauhalliset lasilliset kaupungilla?

*****

Snow storm, flue, tea, just us two at home, fireplace. It’s quiet at home, the chiclet is at grandparents’ where she travelled alone by bus, first time ever. Yesterday I just read a book and conquered the sofa, the snow storm fit there just perfectly. We decided to grill some vegetables in the fireplace and test the christmas present grill utensils for the first time – it’s great to have a new perspective to the fireplace food!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Marja 03.01.2012 at 2:18 pm

  Kivan näköistä takkaruokaa :). Sako udella mistä tuollaisia pariloita oikein saa ostaa? Sopisi nimittäin oivasti myös meidän avotakkaan.

  • Reply Maire 03.01.2012 at 3:43 pm

   Minäpäs selvittelen ostopaikkaa! Itse asiassa en tiedä yhtään mistä se on hankittu. Tuo on myös aika kätevä, kun siitä saa jalat taitettua – menee aika pieneen tilaan.

 • Reply Marja 04.01.2012 at 2:30 pm

  Hieno homma, jos saat sen selville :). Olen nimittäin pari vuotta yrittänyt etsiä sellaista.

  • Reply Maire 09.01.2012 at 7:08 pm

   Heips, nyt selvisi ostopaikka = Tarvikekeskus Jämsässä.

   • Reply Marja 11.01.2012 at 3:14 pm

    Kiitos tiedosta! Täytyypä varmaan seuraavalla Keski-Suomenreissulla ajella Päijänteen toista puolta.

 • Reply Henna 04.01.2012 at 10:27 pm

  Nam, tuo takkaruoka kuulostaa hyvältä. Ja näyttää myös!

 • Leave a Reply