Teetä ja löytöjä

04.01.2012

Ystäväni toi kerran tuliaisiksi keraamisen mittalusikan, joka on ollut kovassa käytössä suolalusikkana. Lusikka näkyy postauksessa Suolakipposet. Yksi ilta kokatessani tein kädellä väärän liikkeen, ja lusikka kimposi kaaressa lattialle. Rikki meni, harmitti. Kävin joulun aikaan ostoksilla ja ilokseni Chez Mariuksesta löytyi samoja lusikoita kolmen kappaleen setti. Sain vähän edullisemmin setin, jonka yhdestä lusikasta puuttui pala. Tarvitsinkin oikeastaan vain yhden.

Toinen loistava ostos on koko kupin kokoinen teesiivilä, jossa tee pääsee hautumaan väljässä vedessä. Siivilä on ostettu Torikortteleiden Giselle Delistä, jossa oli myös monenmoista teelaatua erittäin kauniissa pakkauksissa. Giselle on muuten erikoistunut erityisesti luomu- ja reilun kaupan teelaatuihin, joita liike mm. maahantuo itse Ranskasta.

Täällä tosiaan teepannu höyryää non-stopilla, ollaan molemmat miehen kanssa kahdestaan kotona, flunssassa. Nyt artisokkakeiton laittoon…sopiikohan siihen kookoskerma? Ei jaksa millään lähteä kauppaan hakemaan tavallista kermaa.

*****

I found a ceramic measuring spoon to replace a broken one from Chez Marius, Helsinki, and was very happy about it. Since the original one was a gift from a friend. Another good find is a tea strainer from Giselle Deli at Torikorttelit. Giselle has a big tea selection, mostly self-imported organic and fair trade brands from France.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply anni 04.01.2012 at 6:57 pm

  Ompas katseenkestävä vedenkeitin, mistä moisen hommannut? :)

 • Reply Johanna 05.01.2012 at 12:59 pm

  Kiitos vielä Köpistärpeistä. Melkein kaikki tuli käytyä alkuviikosta läpi. Sateista oli, mutta kivaa. Pahin moka oli se, kun unohdin käydä lehtihyllyltä hakemassa Bolig Livin.

 • Reply Maire 05.01.2012 at 2:49 pm

  Anni – tuo vesipannu (ei ole siis vedenkeitin, vaan lämmitetään hellalla) on n. 10 vuotta vanhasta Hackman Tools -sarjasta. Pannu oli tuolloin myynnissä vain ihan hetken aikaa, ja se on kieltämättä ihana :)

  Johanna – hienoa!! Mulla on myös taas matkakuume Kööpenhaminaan, siihen kaupunkiin jää jotenkin koukkuun! Bolig Liv -tuskasi ymmärrän hyvin :). Jos löysit jotain uusia paikkoja missä voisi käydä, vinkkaa ihmeessä tännekin päin!

 • Leave a Reply