Kapeita kujia ja huikeita maisemia

19.05.2012

Toukokuu on ehdottomasti hyvä aika reissata lämpimään paikkaan. Kotiin palatessa odottaa vihreä luonto, aukeavat kukat ja kesän odotus. Kun taas esimerkiksi marraskuun matkojen jälkeen pimeys, kylmyys ja loputon talvi masentavat entistä enemmän. Vaikkei Kreikan bikiniviikkoa voinut kotona ihan suorilla jatkaakaan, ei mene kauaa kun täälläkin voi taas rantsuvehkeet ja aurinkorasvat pakata kassiin.

Piipahdimme Rodoksen saarella päiväretkelle Lindoksen kylään ja kiipesimme sen kupeessa kohoavalle Akropolis-kukkulalle. Tai oikeastaan tipu matkasi hihkuen ja lierihattu heiluen aasitaksin kyydissä, ja me kaksi hölkkäsimme hikipäässä kulkuneuvon perässä kivistä ja kapeaa kujaa pitkin. Mesta ja maisemat huipulla oli hienot, tuntui kivalta nähdä omin silmin antiikin Kreikan rakennelmia. Kylän kauniissa ja loputtomissa basaareissa myytiin kivoja nahkatuotteita sekä käsittämätöntä krääsäroipetta, ostimme niitä ensimmäisiä. Emme voineet olla ihmettelemättä ja ihailematta kylän koristeellisia kujia, jotka oli päällystetty rantakivista tehdyin kuvioin. Kreikan-matka oli ensimmäiseni, maata täytyy tutkia ehdottomasti enemmänkin. Jos haluaa nauttia antiikin maisemista, valkoiseksi kalkituista kylistä ja mezeistä, mihin kannattaa mennä? Hotellisuosituksiakin olisi kiva saada (tykkään hyvätasoisista, rauhallisista ja kauniista paikoista).

*****

May is definitely a good month to travel to a warm place. The green nature waits when you come back home. But when you come back home example in November, the coldness and darkness hit you on the face – hard.

We made a day-trip on Rhodes island, Greece, to Lindos. The basaars and the view from the high Acropolis hill were beautiful. It felt good to see the antique constructions with my own eyes. Our Greece trip was my first, it’s definitely a country that needs more explorarion. Any recommendations?

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Johanna 19.05.2012 at 4:12 pm

    Tuolla mäkin olen käynyt! Muistan kauhistelleeni tuota jyrkännettä, jossa ei ollut kreikkalaiseen tapaan mitään varoituksia tai turva-aitoja. Mutta joo, nahkaisiin tuliaisiin (esim sandaaleihin) muistan itsekin panostaneeni :)

  • Leave a Reply