Ne ihanat kreikkalaiset sandaalit

22.05.2012

Ennen reissua etsin kenkäkaupoista täksi kesäksi niitä täydellisiä, nahkaisia Jeesus-sandaaleita. Löysinkin kahdet todella kivoilta jalassa näyttävät mallit, Vagabondilta ja Biancosta (mallit näkyvät linkeistä klikkaamalla). Muistin sitten, että olemme pian lähdössä Kreikkaan ja maa on tunnettu edullisista nahkatuotteista, joten toiveikkaana Rodoksen vanhassa kaupungissa etsinkin niitä unelmien remmisandaaleita. Kävelimme paahteisena päivänä hiljaisia, kapeita kujia, joissa merituuli puhalsi ihanan viileästi. Eksyimme pois vilkkaimmilta turistikaduilta ja törmäsimme paikallisen suutarin pieneen puotiin. Kuten kuvista näette, löysin etsimäni. Suutarin vaimo löysi oitis seinältä minulle sopivan koon, joka istui jalkaan niin täydellisesti, että oli pakko kysyä kengistä vähän tarkemmin. Suutari kertoi, että osaa malleista on valmistettu vuosikymmeniä, hänen isänsä valmisti sandaaleita 40 vuotta ja nyt vuorostaan hän itse. Perheen paja löytyy kaupan takaa ja kenkiä myydään vain oman liikkeen lisäksi parissa muutamassa paikallisessa kenkäliikkeessä. Ai niin, kenkien hinta, 27 e!

Tässä liikkeessä oli ihan asianmukainen kassakone ja kuitit ja pelit. Moni on kysynyt meiltä reissun jälkeen miten maan taantuma näkyi katukuvassa, vai näkyikö ollenkaan. Lievää rähjäisyyttä ja melko ikääntyneitä kulkupelejä lukuun ottamatta köyhyys ainakaan Rodoksen saarella ei näkynyt päälle päin. Sen sijaan piratismi oli kuitenkin  laajaa ja avointa, ja harva maksu meni kassakoneen kautta. Moni kuittikin näytti tulevan suoraan laskukoneen paperirullasta. Muutenkin kuulimme käsittämättömiä veronkiertotapoja- ja tarinoita, joten ei ihme että valtion kassa on vähän miinuksella.

Jos joku on menossa Rodokselle, voin yrittää neuvoa reittiä tuonne kenkäkauppaan sekä muihin kivoihin paikkoihin. Yhteyttä tänne päin vaan.

*****

I found the perfect pair of leather sandals from Rodos, Greece. Only 27 euros! The shoe shop belonged to a man who makes the shoes in the back space. Before him, his father made the same models 40 years.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jonna 22.05.2012 at 12:27 pm

  Ihanat, ihanat sandaalit. Voisin lähteä pelkästään noiden takia Rodokselle. :-) Terkkujaaaaa & hyviä vointeja. Toivottavasti nähdään pian.

  • Reply Maire 22.05.2012 at 5:40 pm

   Onkin vähän sellainen ”Ostin sandaalit, sain Kreikan-matkan kaupan päälle” -fiilis :). Ja nähdään pian, absolyyt!

 • Reply Johanna 22.05.2012 at 4:54 pm

  Näyttää niin tutulta tuo sandaaliseinä! Nuo ovat jotain ihan muuta kuin meikäläiset tekonahkaiset ja hiostavat ”sandaalit”!

  • Reply Maire 22.05.2012 at 5:42 pm

   Mulla oliskin toiveissa, että nämä kestäis ikuisuuden eli vähintään yhden naisen iän. Toisin tosiaan kuin ne tavalliset rimpulat. Tai varvastossut.

 • Reply Hanna 22.05.2012 at 11:25 pm

  Ihanat! Olen menossa Rodokselle reilun kuukauden päästä. Reitti kenkäkauppaan ja muihin ihaniin paikkoihin otettaisiin täällä onnella ja ilolla vastaan :) Kiitos <3

  • Reply Maire 14.06.2012 at 9:11 am

   Moi Hanna! Reitti sandaalikauppaan oli niin mutkainen, että tarkkaa osoitetta en pysty valitettavasti antamaan. Mitään kadunnimiäkään ei näkynyt, eikä niistä aakkosista kyllä ymmärtänytkään mitään. Ainut suunta minkä voin neuvoa, että kävele Rodoksen vanhankaupungin pääostoskadun, Sokratousin, eteläpuolelle. Siellä kannattaa kysellä paikallisilta neuvoja. Ihanaa reissua ja hyviä löytöjä!

 • Reply Marjatta 23.05.2012 at 9:34 am

  Ihanat sandaalit! Onneksi jätit sandaalit Suomesta ostamatta. Kai ostit kahdet itselle? Ja kolmannet kokoa 39…?

  • Reply Maire 23.05.2012 at 5:45 pm

   Yhdet vain, ne saa riittää varvastossujen kaveriksi. Sorry, ei tullu kolmansia mukaan :)

 • Reply MiaMatleena 23.05.2012 at 4:52 pm

  Ihanan kesäisiä matkakuvia ja kauniit sandaalit! :)

 • Leave a Reply