Pesusieniä ja rantakiviä

30.05.2012

Itse en enää matkoilla keräile rantakiviä taskuun, mutta tipusen taskuista niitä löytyy senkin edestä (pullonkorkkien, muttereiden ja oksanpätkien lisäksi). Kiitokset siis pikku hamsterillemme näistä kivituliaisista, joita Kreikasta kotiin palattuamme löytyi vaatteiden seasta ja matkalaukkujen taskujen pohjilta. Kapeiden kujien pikkuputiikeissa myynnissä olleet merestä nostetut pesusienet olivat myös kovin kauniita, ja oppaan vuolaasti matkamuistoksi suosittelemia, mutta minulle ei koskaan selvinnyt onko niiden sukeltaminen ja kerääminen täysin eettisesti sallittua vai ei. Jätin siis ostamatta. Luulen, että pesusienikin olisi onnellisempi meren pohjassa köllötellessään kuin meidän ammeen reunalla – oikeita eläimiä kun ovat. Eteisen lokerokossamme on tilaa kivimuistoille ja muillekin, vanhassa kuvassa on isoisoäitini.

*****

The stones on the beach are beautiful, but I’ve stopped collecting them. But my daughter instead fills her pockets with them (and with bottle caps, screws and wood pieces). So thanks to our little hamster, we found these stones from the clothes and suitcase pockets when unpacking after Greece. The sponges were also beautiful, but it never became clear to me if the sponge fishing is ethically ok or not. So I didn’t buy them, they must be happier anyway in the bottom of the sea than next to our bathtub – they’re real animals, though.


You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Johanna 30.05.2012 at 1:28 pm

    Kuvat ovat huiput!

  • Leave a Reply