Tunkeileva aamuaurinko

04.06.2012

Valoisat aamut ovat mahtavia, mutta kun kello viiden herätyksestä tulee vakiorutiini, on pakko kehitellä jotain ratkaisua suoraan verhonraosta silmään paistaviin auringonsäteisiin. Makkarissa on kyllä Ikean pimennysverho, jota olemme maalarinteipeillä iltaisin tilkinneet reunoista tiiviimmäksi. Joku voisi pitää meitä sekopäinä, jos näkisi ne teippiviritykset ja verholaudan päälle viritetyt pahvinpalat… Onko tämä kevät muuten ollut tavallista valoisampi teidänkin mielestä?

Asiaa saatiin korjattua vaihtamalla ohuen ohuet, lattiaan asti ulottuvat valkoiset puuvillaverhot näihin enemmän peittäviin Marimekon Kaivoihin. Samoja verhoja kokeilimme tässä ikkunassa joskus muuton jälkeen, mutta silloin ne saivat jostain syystä nopean lähtötuomion. Nyt koko huone näyttää tasapainoisemmalta ja tuo mustavalkoinen istuu kivasti keltaisen Hayn päiväpeiton kanssa. Totean jälleen: kannattaa säilyttää kaapeissa kangaspalajemmoja vuositolkulla, kyllä niille joskus se paikka löytyy.

*****

It’s so bright in the mornings. We had to figure out a solution for the sunlight coming in from small holes, waking up at 5 o’clock is not fun when you do it every morning. We changed the thin white cotton curtains into these old Marimekko pieces, and it helped. At the same time the whole room started to look better, the black and white seem to fit perfectly with the yellow Hay bed cover.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Junnu 04.06.2012 at 11:03 am

  Tuttu kattovalaisin teillä! :)
  Samaisia löytyy täältä erivärisinä ja -kokoisina: http://pientamuttasuurta.blogspot.fi/2012/05/retro-lamppu-retro-lamp.html

  • Reply Maire 05.06.2012 at 8:44 am

   Mulle on kans kertynyt noita vuosien varrella kirpuilta. Osan olen myynyt jo eteenpäin, mutta tämä valkoinen tuntuu nyt kivalta.

 • Reply Kaisa 04.06.2012 at 11:19 am

  Mun kaappijemma on joskus kirppikseltä pongattu limenvihreä valaisin, juuri tuo sama kuin teillä makkarissa. Ei ole löytänyt paikkaansa katosta, mutta ei mitenkään raski luopukaan. Joskus, jonain päivänä sitten… :)

  • Reply Maire 05.06.2012 at 8:46 am

   Meillä nuo valaisimet (usea eri värinen) on seilanneet ympäri kämppää. Tuo kuvan valaisin oli pitkään keittiössä, kunnes huomasin että sehän sopii makkariin ehkä 100 kertaa paremmin. Eteiseen nuo käy mun mielestä kivasti myös!

  Leave a Reply