AAVA-sisustusmallisto

13.06.2012

Kolme pohjalaista – Jokipiin Pellava Oy, Lennol Oy ja VM-Carpet Oy – pistivät yhdessä säpinäksi, jonka tuloksena syntyi ehkä ihanin tänä vuonna nähty juttu, AAVA-sisustusmallisto. Elina Heleniuksen ja Saara Renvallin käsistä syntyy aina luottokamaa, ja tämäkin mallisto on huoliteltu, ajaton, kaunis, laadukas ja piristävä. Suunnittelijoiden omien sanojen mukaan he ovat suunnitelleet ”ihanan tavallisia tavaroita, joita ei ole sidottu sesonkeihin”. Suunnitteluvaiheessa on pengottu tehtaiden roskiksia ja hyödynnetty mm. pieniä jämäpaloja esimerkiksi säilyttimissä ja päiväpeitteissä. Kokonaisuus, johon kuuluu mm. mattoja, keittiötekstiilejä, säilyttimiä, kylpyteksiilejä ja sänkypeittoja, tulee laajemmin myyntiin syksyllä. Nyt koko Pentagon Designin suunnittelema myymäläkonsepti on rakennettu Vantaan Tammiston VM-Carpetin myymälään, sinne siis hankintareissulle. Habitaren aikaan aukeaa myös Aavakoti-verkkokauppa.

Meikäläisen must have -tuotteita ovat (ainakin): Jokipiin sinivalkoisesta ruutukuosista (ollut muuten tuotannossa peräti 90 vuotta) tehty leikkuulauta, ruskea pyykkipussi keltaisilla kahvoilla, myöhemmin tuotantoon tuleva farkusta tehty räsymatto ja suuret pellavaiset kylpypyyhkeet.

Kuvat, kaikki muut paitsi ylin: AAVA

*****

A new textile and interior concept from three Finnish brands, Jokipiin Pellava Oy, Lennol Oy and VM-Carpet Oy launched at Vantaa Tammisto VM Carpet shop. It’s also opening an online store Aavakoti in autumn.

Photos (except the top one): AAVA

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply anni 13.06.2012 at 9:40 pm

  Ihania! ”Timeless” tosiaan..aika herkulta näyttää tuo kirkkaan oranssikin tuo seassa.

  • Reply Maire 15.06.2012 at 9:36 am

   Samoihin väripilkkuihin minäkin ihastuin, kaikki lenksut ja muut on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten. Pyyhelenkeissä esim. lukee teksti ”puhdas ja raikas”!

 • Reply Aino 14.06.2012 at 6:53 pm

  Näin ensimmäit kuvat Aava-mallistosta joskus keväällä sisustuslehdessä ja tykästyin heti noihin raikkaisiin keltavalkomustaraidallisiin juttuihin. Pitää päästä hypistelemään!

  • Reply Maire 15.06.2012 at 9:36 am

   Minäkään en malta odottaa, että näitä tulee laajemmin myyntiin.

 • Reply Essi 18.06.2012 at 4:03 pm

  No hitsit. Just viime lauantaina kävin (kai?) siinä naapurissa Oh my gosh -outletissa ja Stokkan outletissa. Ostin miehelle kasan vaatteita ja kaikki sopivat! Shortsitkin! Siellä on tosi kivoja vaatteita ja hyvään hintaan. Stokkan putiikista löytyi puolestaan Samujin unelmamekko 50 eurolla, ovh se 400 euroa. Pitää tehdä juhannuksen jälkeen rundi uusiksi ja silloin mennä tuonnekin hypistelemään. Tuo ruskea kori, jossa on oranssit lenksut on aikasta superkiva.

  • Reply Maire 20.06.2012 at 2:21 pm

   No ihan kreisi mekkolöytö, huh! Itse en taas ole koskaan käynyt tuolla Stockan outletissä, täytyy vissiin korjata asia. Niillä nurkilla törmättäneen siis ;)

 • Reply Pirjo 21.06.2012 at 9:07 pm

  pirteitä, hyvin suunniteltuja kokonaisuuksia.,

 • Leave a Reply