Helpot yrtit ja vielä helpommat nimikyltit

20.06.2012

Keväällä testattiin ensimmäistä kertaa Ikean superhelppoa yrttisettiä. Pienen puutarhurin työhön kului aikaa noin viisi minuuttia, mihin kuului multakiekkojen asennus kuuteen mukiin, asianmukainen kastelu ja siementen ripottelu. Hienosti kasvaneet yrtit venähtivät purkeissaan sen kokoisiksi, että ne oli aika siirtää suurempaan astiaan. Kun kaivelin kaapeista varta vasten viime kesänä yrteille hankkimiani hienoja nimikylttejä, niitä ei tietenkään löytynyt mistään. Aina sama juttu myös joulukoristeiden ja muiden sesonkikamojen kanssa, ne on tungettu jonnekin vihoviimeiseen koloon, josta löytyvät tasan silloin kun niitä ei todellakaan tarvita.

Pakko oli kuitenkin jotain nimikylttiä tehtailla, sillä en erota kaikkia yrttejä toisistaan. Onneksi askartelukaapista löysin puisia askartelutikkuja ja valkoista akryylimaalia. Tikut oli tosi helppo ja nopea tehdä… tosin kirjoitin yhteen vahingossa rosmariini – ei tässä setissä mitään rosmariiniä ole.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sarp 20.06.2012 at 3:41 pm

  Voisi luulla ettei noista mikään kasva,vaan eikö mitä, tosi rehevät yrtit. Tikutkin on hienot.

  Mutta tuo partsin keltainen metallipöytä on ihan ykkönen! Hieno!

  • Reply Maire 20.06.2012 at 5:40 pm

   Keltainen pöytä tuo aina auringon partsille :). Mun pikkusiskolla ei kyllä ollut yhtä hyvä tuuri samojen yrttien kanssa, vaikka se hoitikin niitä hyvin. Ovat sellaisia kituisia nysiä edelleen. Mutta ens vuonna sama homma uusiks, ja täytyy ostaa useampi setti!

  Leave a Reply