Iltalypsyllä

27.07.2012

Mökkinaapurin maatilalla on lauma suloisia elukoita. Tipumme sopi isäntäparin kanssa iltalypsytreffit, ja siellähän me olimme pian koko perhe lehmän nisissä kiinni, elämämme ensimmäistä kertaa. Niin hauskaa! Ja taisi olla tipullekin hymyn määrästä päätellen kesän paras kohokohta. Ostimme mukaan aimo pönikän kermaista raakamaitoa (ihan sitä määrää ei käsilypsyllä ja näillä taidoilla olisi sen illan aikana mukaan saanut), jota isäntä valutti suoraan kylmäsäiliöstä. Maitoa hakevat kuulemma pääsääntöisesti laktoosi-intolerantikkoperheet, eikä meidänkään potilaalle maidosta mitään oireita tullut. Lisäksi maito oli huomattavasti edullisempaa (80 snt / litra) kuin kaupan laktoositon maitojuoma.

Ilta vietettiin muurikkalettuja pihanuotiossa paistellen, vaikka keli oli hurjan tuulinen. Vaatteet savuntuoksuisina nautimme aivan ihania raakamaitolettuja, joihin teimme chorizosta, chilistä, herkkusienistä, ananaksesta, kesäsipulista, tomaatista ja kookoskermasta suolaisen täytteen. Tuo samainen kuvan vanha Arabian kannu on isän mukaan ollut mökillä aina maitokannuna, ja jälleen se otettiin käyttöön samaan tarkoitukseen, pitkän tauon jälkeen.

*****

Our cottage neighbour has a herd of sweet animals. Our Chiclet made a cow milking date with the hosts and there we were soon whole family milking, for the first time ever. So much fun! We bought plenty of raw milk with us and made pancakes on the fire outside. The salty side-dish we rolled inside them, consisted of chorizo, chili, pineapple, fresh mushrooms, onions, tomatoes and coconut cream.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Myyrä 27.07.2012 at 12:43 pm

    meilläkin oli kaksi vanhinta saaneet naapurin navetassa juotttaa vasikoita tuttipullosta ja se taisi olla kesän kohokohta! :)

  • Reply Piitzi 29.07.2012 at 2:03 pm

    Oi tuo kannu on ihana, mummolla oli samanlainen mutta se on joko mennyt rikki tai sitten joku ominut itselleen… Itsekkin pääsen taas maiskuttelemaan raakamaidolla serkun maatilamatkailu-yrityksessä nam nam! Ja lapinlehmien maito sattuu olemaan kaikkein rasvaisinta =D

  • Leave a Reply