Kirpputoritäkit, ensimmäiseni

31.07.2012

Tuuri, tsägä, flaksi, mäihä. Täkkilöydöt eivät meinaan ole osuneet vielä koskaan aikaisemmin omalle kohdalleni, nyt se tapahtui kaksi kertaa peräkkäin. Jämsässä, kirpputorin alahyllyn perukoilla nökötti muovipussissa tuo alimmainen turkoosi täkki, hintalapussa 3 euroa. Sen kunto oli moitteeton, tuoksui raikkaalle (eikä homehtuneelle mökille) ja värit mitä ihanammat. Vihreä viltti, samanmoisessa kunnossa, löytyi Kuopion Ropo-kirpputorilta hintaan 4,5 euroa. Keltainen kori, jollaisesta olen nähnyt suurinpiirtein päiväunia tätä ennen, irtosi viidellä eurolla. Muutakin löytyi, mutta näistä olen varsin onnellinen, pitkään.

*****

Some great flea market finds, old blankets 3 and 4,5 euros and an yellow basket 5 euros.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Johanna 31.07.2012 at 11:19 am

  Mahtavia! Erityisen ihana tuo alin peitto :)

  • Reply Maire 31.07.2012 at 8:49 pm

   Se on munkin suosikki, tuo turkoosi.

 • Reply Kaisa 31.07.2012 at 12:21 pm

  Mitkä värit! Tässä kuvassa lepää silmä ja toinenkin.

  • Reply Maire 31.07.2012 at 8:49 pm

   Jep! Jotenkin nuo mätsää kauhean kivasti yhteen.

 • Reply Liinu / Moderni mummola 31.07.2012 at 12:26 pm

  Hienoja! Ja vielä Ropo-kirppikseltä. Eipä ole tullut aikoihin käytyä. Pittääpä käydä, jos siellä on mäihä tehdä tuollaisia aarteita. :)

  • Reply Maire 31.07.2012 at 1:15 pm

   Itselläkin Ropon kanssa monen vuoden tauko. Jotkut hinnat siellä oli vähän korkeita, esim. järkky skottiruutu-merimiesmekko lapselle 80-luvulta jotain 5 e, ihan silmään pisti kun oli oikein framille asetettu. Itse olisin pyytänyt ehkä 20 snt. Ja ostostelua höysti kajareista kuuluva Jeesus-aiheinen erittäin harras puhe, joka lähinnä aiheutti suurta huvitusta. Myyjä oli kyllä varsinainen herrasmies, todella ystävällistä palvelua.

 • Reply Absolutely white 31.07.2012 at 1:04 pm

  Ihanat löydöt! En ole ihan varma, että mitä mieltä olen kirppiksiltä löydetyistä täkeistä…ne ovat niin kauniita ja ihania kuoseja sekä värejä yleensä, mutta jotenkin itseä arveluttaisi niitä käyttää, vaikka olisivatkin tosi siistissä kunnossa. Muuten haalin kirppiksiltä vaikka mitä tavaroita kotiini.

  • Reply Maire 31.07.2012 at 1:11 pm

   Nuo pystyi pesemään koneessa, enkä kyllä itsekään pesemättömiä uskaltaisi tai haluaisi käyttää. Kuivatin ulkona narulla ja varsin raikkaita ovat :). Mulle tuottaa kirppiksillä hankaluuksia kengät – toisten jalassa olleita on jotenkin inha käyttää… siksi en yleensä niitä edes katso.

 • Reply keskeneräinen 31.07.2012 at 3:59 pm

  Ihania löytöjä! Hassua, miten ”pienet” jutut voi tehdä ihmisen onnelliseksi! : )

  • Reply Maire 31.07.2012 at 8:50 pm

   Kyllä :), kirppiskäynnin jälkeen tulee kyllä monesti onnelliseksi.

 • Reply Sarp 31.07.2012 at 5:25 pm

  Minua hieman puistattaa kirpparin ”pehmät paketit”, mutta kankaita olen silti ostanut. Minua tuli tosi kiva täkki vastaan viime keväänä, mutta en silloin älynnyt sitä ostaa, nyt vähän harmittaa. Pesukoneessahan ne saa puhtaaksi ellei ole jokin kamala haju pinttynyt.
  Minusta tuo keltainen kori on täydellinen.

  • Reply Maire 31.07.2012 at 8:53 pm

   Tajusin myös vähän aikaa sitten että esim. kirppismatotkin saa puhtaiksi, kun olen niitä jotenkin vältellyt katsomasta aiemmin. Harmi vaan että ei ole vielä osunut yhtään ostokelpoista näköpiiriin. Pussilakanat on muuten myös sellainen etten osaa käyttää käytettyjä, lapselle kyllä ostelen, ei se sitä tajua…

 • Reply Elina / Pientä sisustusterapiaa 31.07.2012 at 10:18 pm

  Kiitos silmiäavaavasta vinkistä, vanhempien vintiltä taitaa löytyä muutama samanhenkinen ihana täkki, mutta ennen tätä en ole muistanut niitä kaivata. Täytyykin mennä ensi sijassa kaivelemaan :)

 • Reply minna 02.08.2012 at 10:08 pm

  Kauneutta mitä ei kaupasta saa. Kirppikset ovat ihan parhaita : )

 • Reply Anna 03.08.2012 at 9:19 am

  Aivan ihanat täkit! Olen käyttänyt jo kaikki nurkista löytyvät vanhat täkit koirilla makuualustoina, mutta ne ovat jo kaikki menneet puhki ja likaantuneet. Niin harmittaa ihana turkoosi täkki, jonka jouduin taannoin pois heittämään. Täytyykin käydä kirpputoreilla metsästämässä uusia.

 • Reply Enni 03.08.2012 at 11:08 pm

  Se tunne kun löytää jotain ihanaa, kestää pitkään!:)

  Ihanat löydöt!

 • Reply Maire 04.08.2012 at 11:23 am

  Elina: Eipä kestä. Ja aika kivaa, että omalta vintiltä löytyy moisia aarteita, mahtavuutta!

  Minna: Jep!

  Anna: Älä nyt hyvä nainen anna koirien omia näitä ihanuuksia :)

  Enni: Kyllä. Pieni kirppiskierros silloin tällöin ehkä pitäisi mielen hyvänä jatkuvasti, pieni resepti onnellisuuteen?

 • Leave a Reply