Upea Futuro

03.08.2012

Yksi pitkäaikainen haaveeni on toteutunut, näin tämän maagisen avaruusmökkisen livenä, ja kaiken lisäksi pääsin sinne vielä sisälle. Yksi toinen haaveeni on vielä toteuttamatta — nimittäin Futuron saaminen itselle omaksi. Emman pihalle laskeutunut, restauroitu alus oli sympaattinen ilmestys, jota piti yksinkertaisesti ensin vain tuijottaa. Tapitimme koko porukka pölmästyneinä ja jähmettyneinä aluksen edessä varmasti hyvän tovin, sillä museon työntekijä tuli sanomaan, että saa sinne sisällekin mennä. Epäkäytännöllistä ja hukkaneliöitä (tai hukkakuutioita) sisältävää sisustaa on ehkä vaikea arvioida tämän ajan mittapuun mukaan, vaan sitä piti katsoa 60-luvun silmin. Futuro suunniteltiin aikana, jolloin avaruusmatkailu ja sci-fi-innostus olivat kuumimmillaan. Kaiken kaikkiaan tosi hieno juttu, että Emma on toteuttanut Futuro-hankkeen, arvostan.

*****

One of my longlasting dreams has become true, I saw the magical Futuro space cottage live, and got a chance to step in. The renovated Futuro cottage from 60’s is at Emma museum of modern art in Espoo, Finland.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna 03.08.2012 at 5:26 pm

  Yksi Futuro on Ahvenanmaan saaristossa Hammarlandin edustalla. Oltiin kerran siellä melomassa ja muutaman kerran piti hieraista silmiä, kun bongasin edessä olevasta saaresta ilmielävän ufon! Se ei kyllä harmi vaan ollut keltainen vaan ruskea. Myöhemmin ostin kirjan, jossa mm. sitä samaista Futuroa esiteltiin. Sitä selaillessa selvisi, että sen Hammarlandin Futuron sisätilat olivat sini-puna-valkoiset. Nää keltapunaiset on vieläkin retrommat!

  • Reply Maire 04.08.2012 at 11:17 am

   Mahtava bongaus!

 • Reply Tiina 03.08.2012 at 7:29 pm

  Futuro on kyllä niin hieno! Siellä käynti oli yksi tämän kesän mieleenpainuneimmista kohteista. Siitä innostuneina aloimme etsimään myös muita säilyneitä Casa Finlandia -sarjan rakennuksia ja löysimmekin jo pari huoltoasemaa:
  http://www.suomitour.com/search/label/casa%20finlandia

  • Reply Maire 04.08.2012 at 11:20 am

   Onpa kiva blogi sulla, täytyy käydä hakemassa sieltä Suomitour-vinkkejä ehdottomasti. Nuo huoltsikat on itselleni ihan uus juttu – aikas mageita :)

  Leave a Reply