Porvoon Bistro Sinne

02.09.2012

Tässä ravintola, jonka sekä ruoka että sisustus inspiroivat ja saivat hyvälle mielelle. Eilisellä ex tempore -visiitillä Porvooseen kävimme ystävän suosituksesta uudessa Bistro Sinnessä, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, joen toisella puolella uudehkon kauppakeskuksen nurkassa. Kuitenkin kävelymatkan päässä vanhasta Porvoostakin. Bistro Sinne oli viihtyisä, palvelu asiantuntevaa ja ammattimaista, ruoka suli suussa.

Tilaamani Sinne hamburger oli maittava hampurilaisateria (huomatkaa maalaisperunoiden hieno esillepano peltimukissa), Aaveen haukiannos tosi rapea ja maukas, tosin en ymmärrä tätä kokkien vaahtovillitystä. Kastikkeen korvaava vaahto on paitsi ellottavan näköistä, myös pelkkää ilmaa verrattuna kunnon kastikkeeseen, jota muutenkin bistroksi itseään nimittävissä ravintoloissa voisi kouraista lautaselle reilulla kauhalla. Kasviksia olisi voinut olla sekä Aaveen annoksessa että tipun karitsa-annoksessa enemmän, suotta niidenkin kanssa monesti kitsastellaan keittiössä. Plussaa kuitenkin siitä, että lapsi voi täällä tilata normaalilistalta minkä tahansa annoksen puolikkaana, puoleen hintaan, eivätkä vaihtoehdot rajoittuneet ala-arvoiseen kananugetti-ranskalais-linjaan tai muumipizzaan kuten yleensä ravintoloissa.

Sisustuksessa oli pääosin betonia, vaneria ja raakapuuta. Yksityiskohtina mustat liitutauluseinät, liukuovet, ruukuista tehdyt kattovalaisimet ja monenmuotoiset pärekorit. Tilan monet mittaan tehdyt vanerikalusteet olivat niin hyvän näköisiä, että tuli välittömästi himo tehdä omaankin kotiin jotain vanerista. Heti aloimme kotona inventoimaan työvälineitä – millaista vaneria pystyisi työstämään ja millaisiin liitoksiin riittää omat rahkeet. Miehen piirustuspöydällä jo kasa luonnoksia.

*****

Restaurant Bistro Sinne in Porvoo is worth a visit. The atmosphere is both relaxed and professional, and the industrial-style interior design is just something where you feel confortable. The interior materials consist of concrete, rough hardwood and plywood, which made us immediately to design something out of the same material into our own home. Food was great and very well-made – though some of the portions were quite small for a bistro-style serving.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Johanna 02.09.2012 at 11:16 pm

  Käytiin tuolla Taidekeskuksessa kesällä kun oltiin veneellä Porvoossa, mutta syömässä ei oltu. Hieno paikka joka tapauksessa koko Taidekeskuskin!

 • Reply Myyrä 04.09.2012 at 12:14 pm

  aivan mahtavan näköinen!! harmi kun täältä on Porvooseen niin pitkä matka että ainakaan yhtäkkiä sinne ei eksy.

 • Reply Tilda 06.09.2012 at 2:17 pm

  Me kävimme Bistro Sinnessä kesällä Nyt-liitteen ylistysjutun innoittamana, kuten varmasti moni muukin.

  Sisustuksen yksityiskohdat olivat hienoja, nimenomaan raakapuun ja vanerin käyttö, viherseinä (jossa kasvatetaan annoksissa käytettäviä yrttejä), sekä ruukuista tehdyt kattolamput kiinnittivät omankin huomion. Mutta paikka oli omaan makuuni jotenkin kolkko. Ehkä odotin bistroksi itseään nimittävältä paikalta jonkinlaista rentoa välittömyyttä ja pehmeyttä, myös sisustuksessa.

  Ruoka oli suussa sulavaa: en ole ikinä missään saanut niin hyvää gazpachoa tai creme bruleeta. Keittiöstä erikseen tilattu kasvisruoka (listalla oli tarjolla vain yksi menu, jossa kasvisvaihtoehtoa ei ollut) sen sijaan oli kuin minkä tahansa hyvän ravintolan hyvä kasvisruoka ja jäi alku- ja jälkiruuan varjoon. Seuralaisen liha-annos sen sijaan kuulemma oli erinomainen.

  Sinne on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka, ja Porvoon vanha kaupunkihan on täynnä toinen toistaan tunnellisempia sisustuspuoteja. Samalla reissulla voi käydä Pienessä Suklaatehtaassa (www.suklaatehdas.com) ja Pariisin Villessä (www.pariisinville.fi). Näistä itse tykkäsin.

 • Leave a Reply