KeepCup

04.09.2012

Nyt löytyi juomapullo (tai take away -muki & retkimuki) joka on tiivis, konepestävä, kaunis ja helppokäyttöinen. Australialaisen KeepCupin löytöpaikkana oli Porvoon Skafferi, joka on yksi kaikkien aikojen lempparikaupoistani (tiedättehän sen Peppi Pitkätossun karkkikaupan? Tämä on kuin se, mutta namuja löytyy myös kahvin ja muiden ruokaherkkujen muodossa). Mukissa on läppä, joka sulkee juoma-aukon tiiviiksi. Harvasta astiasta näin onnelliseksi tulee, mutta tiedän jo nyt mukin olevan ratkaisu moneen arkiseen tilanteeseen: kahvimukina sen voi sujauttaa villatakin taskuun, kun menee pihakeinuun lukemaan sisustuslehtiä. Muksu voi huoletta ottaa siinä eväsmehun kuvataidekouluun, ei vuoda, ei mene rikki. Sitä voi pitää vesipullona laukunpohjalla kaupungilla, ei tarvitse ottaa mukaan jättikokoista urheilupulloa tai ostaa sitä puolen litran vesipulloa.

Hauskaa oli myös se, että mukin osien värit voi itse valita. Palapeli on loputon – oma valintanikin oli erittäin vaikea. (Jos ei ole Porvooseen asiaa, näitä näyttäisi myyvän Helsingissä ainakin Kaffecentralen.)

*****

Now I’ve found a take away -cup which is well-sealed, machine washable, beautiful and easy to use. KeepCup is a perfect solution for my everyday problems: I can just put in in my cardican pocket when walking outside to read interior magazines in the garden swing. Our kid can take it with her to the art school — it doesn’t break and doesn’t spill. It’s also a perfect water bottle to keep in the purse when going to the city.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Paula 04.09.2012 at 11:15 am

  No on kyllä sievä! Pitääpä pitää mielessä, kun seuraavan kerran Etelä-Suomeen eksyy. Postikulut 7€ tuntuivat liian isoilta suhteessa kupin muuten edukkaaseen hintaan.

  • Reply Maire 04.09.2012 at 3:27 pm

   No juu, kuulostaa tyyriiltä :/, toivotaan että löytyisi lähempääkin?

 • Reply Tilda 04.09.2012 at 12:28 pm

  No on sievä! Kaffecentralenin lisäksi olen nähnyt mukeja myynnissä myös Kaffaroasteryssä. Ja muistaakseni myös Stockkalla, mutta se saattoi siellä olla kausituote.

  • Reply Maire 04.09.2012 at 3:27 pm

   Täytyy käydäkin katsomassa, himottaisi myös hankkia eri kokoja. Ja eri värejä :)

 • Reply Töölön tyllerö 04.09.2012 at 1:52 pm

  Hei, kiitos mahtavasta vinkistä! Oon etsinyt tiivistä termosmukia, jonka voi aamulla sujauttaa olkalaukkuun kahveineen päivineen niin, että pääsee kaffen kanssa bussiin. Kaikki kuskit kun ei katso lattemukia kovin hyvällä.

  Kaffecentraliin on muutenkin asiaa, koska olen hyvän papukahvin ystävä. <3

  • Reply Maire 04.09.2012 at 3:30 pm

   Eipä kestä :). Ja muuten yks mitä tajusin myös, että tässä mallissa on sellainenkin etu ettei siinä ole mitään irrotettavaa kantta tai korkkia. Monissa muissa take away -mukeissa joutuu sen kannen irrottamaan -> sottaa.

  • Reply minna 22.10.2012 at 2:12 pm

   KeepCupin sivuilla sanotaan ettei ole termosmuki, vaan vastaa pahvimukia lämmönpitävyydeltään.

 • Reply Kaisa 04.09.2012 at 2:48 pm

  Jos se on yhtä vaikeaa kuin lov organic -teepurkkien värivalinta, sen täytyy olla todella haastavaa. :) Skafferi on aivan järjettömän söötti kauppa.

  • Reply Maire 04.09.2012 at 3:32 pm

   Heh! :D, no on todellakin! Meinasi kovalevy kärähtää kun just lauantaina yritin valita parasta väriä. En sitten osannut päättää, ja purkki jäi hyllyyn. On tää ihmisen elämä tehty kerta kaikkiaan liian vaikeeks…

 • Reply marja 05.09.2012 at 6:19 pm

  Hih, mulla tuollainen töissä. Tai lähinnä meillä on noita ruokalassa. Aikä käteviä!

 • Reply Arietta 08.09.2012 at 12:15 pm

  Ihana! Kävin jo sivuilla kokeilemassa erilaisia yhdistelmiä. :) On varmaan pakko tilata. Pitääkö muuten toi korkki vaikka muki olisi kumollaan?

  • Reply Maire 09.09.2012 at 10:00 am

   Tsau! Kannesta ja korkista ei tule läpi vaikka kääntää ylösalaisin, ja se on ihanaa se. Tietysti voi laukunpohjalla olla se vaara, että läppä repsahtaa irti, mutta en usko että näin tapahtuu jos laittaa esim. laukun sivutaskuun yksikseen. Myyjä näytti, että jos läpän keskikohta painetaan tarpeeksi tiiviisti kiinni, silloin läppäkin pysyy hyvin paikoillaan.

   • Reply Arietta 09.09.2012 at 10:49 am

    Jes! Keep cupin verkkokaupassa ei taida olla kaikkia samoja värejä kun täällä, koska esim. pinkkiä kantta ei saa. No siellä oli kyllä yllin kyllin muita vaihtoehtoja. :)

 • Reply aurora 12.01.2016 at 9:42 am

  Mulla ei tuota kuppia kestä kallistaa ylösalaisin kun tulee kahvit ulos vaikka painaisi läpän tiiviisti kiinni

 • Reply aurora 12.01.2016 at 10:26 am

  Hei,
  Pystyykö kahvin valmistamaan mukiin niin että ottaa vain läpän irti ja kansi on muuten paikoillaan?

  • Reply Maire / Kettukarkki 12.01.2016 at 10:39 am

   Moikka! En ole kokeillut tuota vaihtoehtoa, itse irroittaisin kannen, koska se reikähän on ihan tosi pieni. Pääosin olen juonut kupista kylmää juomaa ja se on ollut kesäkäytössä pihalla mukana. Kansi toimii hyvänä ötökkäsuojana.

  Leave a Reply