Heippa hetkeksi, toimisto

10.09.2012

Tässä tämä nyt elämä sitten hetken pyörii. Kotona. Aamulla ei pakata läppäriä, ei hypätä ratikkaan. Kun muu perhe häviää eteisestä, paikalle jäävät vain minä, hidas aamukahvi ja hiljainen koti. Yritän kyllä taistella vastaan muuntumista räjähtäneeksi verkkarimutsiksi, jonka tukka hapsottaa aamusta iltaan. Joku muu voisi hihkua ilosta tällaisen loman ansiosta, mutta minusta tämä tuntuu nyt vaan kamalan haikealta ja oudolta. Freelancerin on vaikea luopua ihan kaikista (ja supermukavista) töistä äitiyslomallakaan, mutta päätin kuitenkin käytännön syistä (ja taloudellisesti järkevistä) vuokrata toimistonpuolikkaani siksi aikaa. Saman katon alle jäi majaa pitämään ystäväni Outi, jonka päivittäistä seuraa kaipaan jo nyt. Outin kanssa pulina, teenmaistelut ja vedet silmissä nauraminen on ihan parasta. Onneksi kuitenkin mukava vuokralainen minun pöytäpaikalleni löytyi noin sekunnissa.

Helpottaako tämä vielä? Laskeutuuko meikkipussilleni pölykerros? Onnistuukohan työnteko kotitoimistossa kääryle kainalossa?

*****

Since I decided to rent out my office while I’m on a maternity leave, my life is mostly at home. No more packing the lap top in the mornings, no more running to the tram. When the rest of the family disappears from home in the mornings, there are just me, a slow coffee and a silent home left. I miss working full time already and this slow home life just feels a little bit sad and odd. Does it get easier? 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Saija 10.09.2012 at 6:54 pm

  Sulta onnistuu mikä vaan! <3 Hitsit, teillä on kyllä kiva toimisto!

  • Reply Maire 11.09.2012 at 10:27 am

   Onnistuiskin, se ois kivaa :)

 • Reply Outi 10.09.2012 at 7:13 pm

  Rakas Maire! Pidän sulle paikkaa ja tulen käymään ja mennään lounaalle, meikkaustukea en lupaa (luultavasti vain rämetyt nopeammin jos minä saan myötävaikuttaa) mutta tuon sulle niitä omenoita ja lukemista. Näyttääpä kauniilta tuo toimisto kuvissasi!

  • Reply Maire 11.09.2012 at 10:29 am

   Rämettyminen alkoi jo eilen kun torppaantui se ripsienvärjäysreissu yllättäviin käänteisiin. Voi jessus. Tule pian omputtelemaan, juodaan kahvia!

 • Reply suvi m 10.09.2012 at 8:22 pm

  Kaunis toimisto!
  Ihanaa aikaa saat nyt viettää. :)

  • Reply Maire 11.09.2012 at 10:31 am

   Kiitos! No onhan tää kieltämättä aika ihanaa, ja kohta se vasta oikeesti alkaa se ihanin osuus.

 • Reply Laura 10.09.2012 at 8:27 pm

  Toi on kyllä suloisin toimisto mitä olen nähnyt!

 • Reply Hanna 10.09.2012 at 9:41 pm

  Mutta eikö ole ihanaa, että sulla on työ, josta lähtö tuntuu noin haikealta! Ja noin suloinen toimisto, johon palata!

  ..Onneksi olkoon muuten minunkin puolestani :)

  • Reply Maire 11.09.2012 at 10:32 am

   No totta! Ei ole sellaista ahdistusta että tänne täytyy joskus tulla takaisin. Ja oikein paljon kiitos onnitteluista :)

 • Reply Pinja 10.09.2012 at 10:20 pm

  Hei Maire! En ehtinytkään vielä onnittelemaan :) Teidän toimisto näyttää kyllä ihanalta, mutta eiköhän tuo sun olo helpota kun saat sen pienen käärön kainaloon!

  • Reply Maire 11.09.2012 at 10:34 am

   Paljon kiitoksia Pinja! Näin mäkin luulen, että kyllä tää varmasti helpottaa. Tää on nyt joku siirtymisvaihe-outo-olo-fiilis.

 • Reply Susa 16.09.2012 at 2:44 pm

  Hei!
  Aivan ihastuttava toimisto! Ihastuin erityisesti tuohon seinän väriin. Osaisitko sanoa, mikä on tuo sinisen sävyn nimi tai numero?
  Tuollaista väriä halajaisin erääseen ihanaan vanhaan kaappiin.

  • Reply Maire 16.09.2012 at 5:02 pm

   Kiitokset Susa! Tuo aquan sävy on napattu työprojektista, kun suunnittelin aikoinaan yhtä messuosastoa Arabian KoKo-sarjan lanseeraukseen. Sävy on siis KoKon aquan värisistä astioista otettu. Se päätyi ensin pöytälevyyn ja pöytälevystä sittemmmin toimiston seinään. Nyt en pääse tsekkaamaan toimistolle sävyä, mutta Tikkurilan värikartta on kyllä täällä kotona jossain, mutta se onkin näemmä pöllitty leikkeihin, palaan asiaan kun löytyy! :)

  Leave a Reply