Päällystetyt tikkurasiat

02.11.2012

Takkatuli on tämän sadepäivän lohduke. Tänään on kyllä niin synkeää, että takkatulen lisäksi tarvitaan myös punaviiniä ja ehdottomasti jotain takkaherkkuja. Kertokaapa vinkkejä mitä ruokia takassa voisi paistella! Mulla ei riitä näin flunssaisena mielikuvitus vaahtokarkkeja pidemmälle, jotain suolaistakin tekisi mieli tehdä.

Tikkurasioita ja sytytyspaloja on kätevintä säilyttää esillä, mutta tylsät markettipakkaukset olen pikku hiljaa päällystänyt kivoilla muoveilla ja papereilla. Pikku vinkkinä, Kampin Tigeristä löytyi tuo kiva värikäs kontaktimuovi. Kun löysin rullan, ajattelin että voi vitsit mikä neronleimaus, lahjapaperi jossa on toisella puolella TARRAA, siistiä! Sitten raksutti… tosiaan, kontaktimuovihan on jo ehkä muutaman vuoden vanha keksintö… blondi mikä blondi.

Kuulin muuten loistavia uutisia — ensi kuussa alkaa päivä pidentymään!

*****

I covered the match boxes with different papers and tapes, the ordinary market packages are so much prettier now.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kaisa 02.11.2012 at 3:17 pm

  Ihkut! Takkaherkuista tulee mieleen makkara, saatoit keksiä sen jo itsekin. :DD

  • Reply Maire 02.11.2012 at 4:25 pm

   Magetsua en ehkä laittais kategoriaan ”herkku”, mutta kyllä, mielessä kävi :)

 • Reply Sari 03.11.2012 at 9:27 am

  Laitapa hiillokselle perunoita paistumaan ja kaveriksi teet jonkun hyvän täytteen, esim savukinkusta tai savukalasta, nam! :)

  • Reply Maire 04.11.2012 at 10:07 am

   Tuohan on hyvä ja helppo, kiitos!

 • Reply Marja 03.11.2012 at 11:23 am

  Jos omistat halsterin ja pidät kalasta, niin takuuvarmaa herkkua saat hiilloksella aikaan. Silakkafileet halsteriin, kevyesti suolaa päälle ja hiillokselle siinä vaiheessa kun on vielä pientä liekkiä. Myös ohkainen lohifilee toimii loistavasti, kestää vain hiukan kauemmin kypsyä. Lohi tulee syötyä yleensä sellaisenaan, tirisevän kuumana, mutta toimii myös ruisleivän päällä, salaatissa, tai vaikka pääruokana perunamuussin kera. Ja halsterin lisäksi tarvitset kunnon patakintaan, ettei näpit pala. Tämä on savustamisen jälkeen ehdottomasti paras tapa valmistaa kalaa! Joe et tähän hätään halsteria omista, löydät niitä esim rautakaupasta sieltä osastolta, jossa myydään muurikkapannuja, makkaratikkuja yms. grillaukseen liittyvää.

  • Reply Maire 04.11.2012 at 10:09 am

   Kiitos Marja! Halsteri kauppalapussa. Täällä monta kalaruuan ystävää.

  Leave a Reply