Päiväpeitto vanhoista verhoista

14.11.2012

Kun aloitan sisustamisen tyhjästä, valkoisella on mukava aloittaa. Värejä voi sitten lisätä pikku hiljaa fiiliksen mukaan. Kesällä kun siirryimme tähän isompaan makkariin, joka oli lattiaremontin jälkeen kuin suuri valkoinen kuutio, halusin karsia värejä ja vain nautiskella valoa tulvivasta huoneesta. Vanha Hayn päiväpeitto ei kuitenkaan istunut tähän suunnitelmaan, ja ajatuksissa oli saada tilalle ihanasti ryppyinen, valkoinen pellavapäiväpeitto. Ratkaisu löytyi lähempää kuin uskoinkaan, sillä tajusin, että olkkarin verhothan ovat valkoista tukevaa pellavaa. Mallailin niitä sängylle, ja kaksi verhoa vierekkäin oli juuri sopivan päiväpeiton kokoinen, joten ompelin ne vaan yhteen ja se on nyt siinä. Helppoo ku heinänteko.

Sänky sai myös uudet tyynyt. Osa tyynynpäällisistä on vanhoista varastoista, suurin osa Marimekkoa, H&M Homen susiprintti on ainut ihan uusi. Aiemmin tyynymäärä sängyllä oli aivan liian niukka, ei mitään mahiksia rentoon sängylle rojahtamiseen, tyynykasaan kaivautumiseen tai mukavaan lukuhetkeen. Kovaan päätyyn oli kovin inha nojata. Nyt on valtava tyynykasa johon vaipua, ja Aaveen iloisesti illoin aamuin siirrellä…

*****

When I start to decorate an empty space, white is a good color to start with. You can add more colors later. When we moved to this bigger bedroom, it was like a huge, white cube after the floor renovation. And I wanted to keep it that way, bright and white. The room needed a white, wrinkled linen bedcover and I made from our livingroom curtains, just sewed two pieces together. The bed also got new pillows. Some are from old storage, and the one with the wolf is new and from H&M Home.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sarp 14.11.2012 at 5:01 pm

  Ihana tuo ensimmäinen valokuva. Tuo valkoinen lattia on mahtava. Tykkään tuosta tekstiilimixistä.
  Onko toisen kuvan ”riippumatto” uudelle vauvalle?

  • Reply Maire 15.11.2012 at 8:55 am

   Kiitos kiitos Sarpula! Riippusänky on vauvan punkka.

 • Reply Paula 15.11.2012 at 12:16 pm

  Toi riippumatto oli ainakin meillä ihan pelastus esikoisen kanssa ja myös kaunis!

 • Reply Saija 15.11.2012 at 11:35 pm

  Nojatuoli!! Ihana, myy mulle! ;)

 • Reply Kiti 16.11.2012 at 8:45 am

  Hei, ihastuin heti tuohon riippukeinuun. Mistä niitä voi hankkia? Meidänkin tulevalle vauvalle tuo olisi ihana!

 • Leave a Reply