Vauvan riippusänky

16.11.2012

Viime postauksessa näkyi myös tämä vauvan peti, ja ajattelin kertoa siitä vähän tarkemmin. Meidän ensimmäinen lapsonen oli huono nukahtaja, ja haukkarit kyllä kasvoivat kun heijasimme vauvaa iltaisin sylissä, mikä oli todella uuvuttavaa. Nyt toisen lapsen tullessa halusimme valmistautua hyvin. Bongasin kerran hesarista jutun, jonka kuvassa vilahti tämä vauvansänky, ja tiesin heti että tuo on ehdottomasti meidän juttu. Sänky on saksalainen Amazonas Koala -riippusänky, jonka saa taiteltua pieneen tilaan myös matkasängyksi. Vauvan saa sänkyyn mukavaan pieneen pesään, joka varmasti tuntuu turvalliselta. Ja kun vauva vähän itse liikahtaa, myös sänky alkaa keinumaan. Meidän tyttömme nukkuu sängyssä todella hyvin. Unenlahjat ovat varmasti muutenkin hyvät, sillä jo 3-viikkoisena pisimmät unipätkät venyivät parhaimmillaan seitsentuntisiksi. Onko muilla tätä sänkyä ja miten on toiminut? Olisi tosi hauska kuulla.

Meillä kävi tsägä sängyn hankinnan kanssa. Olin juuri samana päivänä tilaamassa sitä nettikaupasta (myy mm. Oz baby ja Baby Style), kun kylään tullut kaverini sanoi että heiltä löytyy Amazonas lähes käyttämättömänä kaapista. Saimme sen siis lainaan ja tilasin nettikaupasta ainoastaan sänkyyn kuuluvan patjan, jossa on reiät valjaita varten. Valjaita tosin ei vielä hetkeen tarvi, ainakin nyt vauva pysyy hyvin paikoillaan sängyn kuopassa.

*****

Our first child didn’t fall asleep so easily, so this time we decided to prepare ourselves for the same thing. When I saw this German Amazonas Koala bed, I knew it’s just for us. And it’s been perfect, our daughter sleeps in it very well.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Piia 16.11.2012 at 1:08 pm

  Tuo riippukeinu on ihana! Molemmat lapseni ovat nukkuneet vauvoina samaisessa keinussa, ja vaikka pienempikin on jo kolme, on riippukeinu edelleen tallessa, en vain raaski luopua siitä! :)

 • Reply Katja 16.11.2012 at 1:25 pm

  Voi elämä kuinka onkaan lapsella hyvä pesä. Näkee varmasti kauniita unia:)

 • Reply Paula 16.11.2012 at 2:03 pm

  Esikoinen nukkui siinä päiväunensa vajaan ensimmäisen vuoden ajan. Oli juurikin tuollainen huono rauhoittumaan ja liike auttoi siinä. Muuten olisi pitänyt kärryttää tai kanniskella koko ajan. Sen jälkeen jäi pois käytöstä, kun alkoi haluta nousta sieltä ylös ja nuorempi pianos ei ikinä siitä tykännyt; hän nukahti paremmin omaan sänkyyn. Esikoinen on edelleen levottomampi nukahtamaan, mutta nukkuu viisivuotiaana toki oikeassa sängyssä ;) Mielestäni hyvä keksintö!

  • Reply Maire 19.11.2012 at 3:46 pm

   Voi kun meilläkin olis ollut tämä jo silloin 8 vuotta sitten. Illat kului juuri tuossa hommassa, kanniskelussa ja heijaamisessa. Samaa mieltä, loistokeksintö!

 • Reply Laurana 16.11.2012 at 6:04 pm

  Kiitos vinkistä! Jos meidän uusi tulokas on yhtä huono nukahtaja kuin isosiskonsa, tuollaisesta sängystä voisi olla iso apu. Muistan vielä ihan liian hyvin, miten hikihatussa heijattiin parkuvaa pikkuneitiä sylissä, kantoliinassa, vaunukopassa… Minkähän ikäiseksi asti vauva pystyy nukkumaan tuossa yöunensa?

  • Reply Maire 19.11.2012 at 3:49 pm

   Suosittelen kyllä lämpimästi. Ja se, että pystyy itse tekemään jotain kun vauva itkee sängyssä, jo pelkästään helpottaa. Syliin ottaminen ei ole enää se ainut vaihtoehto. Tuosta iästä en ole ihan varma, mulla on sellainen käsitys että noin puolivuotiaaksi tuossa pystyy nukkumaan? Päikkäreitä kai pidempäänkin.

 • Reply Rillirousku 18.11.2012 at 12:19 am

  Voi hyvänen aika miten söpö vauva <3 !

 • Reply Töölön tyllerö 19.11.2012 at 1:38 pm

  Näppärän näköinen sänky ja ennen kaikkea hurmaava tuuheatukkainen pikku nöpöläinen! <3

 • Reply Meeri 20.11.2012 at 7:12 am

  Voi että, vetää ihan sanattomaksi tuo söpöyden määrä. Kohta nähdään.

 • Reply Jonna 21.11.2012 at 3:14 pm

  Riippukehto on ihana! Mä löysin omamme kirpputorilta, joku möi parilla eurolla. Siinä meidän pieni on nukkunut silloin, kun ei kainalossa.

 • Reply minna 23.11.2012 at 6:28 pm

  Suloisuus, teidän tuo nuorin sisustaja.
  Kätevän näköinen kehto. Minä tein akoinaan sellaisen katosta roikkuvan kehdon keskimmäiselle ja se oli myös mainio pienessä tilassa.

 • Reply littleB 11.12.2012 at 1:15 am

  Voi miten ihana, sekä sänky että sen pörröpäinen nukkuja <3

 • Leave a Reply