Rautatiekello

05.12.2012

Missä teillä on kello — oli ennen tuttu kysymys vierailta. Kodista löytyi kyllä digitaalikelloja piilotettuina uuniin, herätyskelloon ja minne lie videoihin, mistä omat silmämme ne löysivät, mutta kylässä olevat vieraat pälyilivät turhaan seiniltä viisareita. Olen myös allerginen tikitykselle ja muutenkin tykkään pitää seinät tyhjinä tavaroista, joten kellon hankinta on vain jäänyt. Eikä sopivaakaan ole osunut kohdalle. Kun hoksasimme että tipusellamme ei ole vieläkään haisuakaan viisarikellon viisareista, vaan osaa katsoa vain digitaaliaikaa, oli todellakin aika ostaa ihan oikea kello. Sitä oikeaa ei ihan hetkeen tullut vastaan, kunnes nyt syksyn Kaapelin Design marketilla iskin silmäni tähän Mondaineen, joka on Sveitsin rautatiekello. Kahdesta myytävänä olleesta koosta valitsin pienemmän (halkaisija 25 cm), sillä se suurempi oli todella suuri (halkaisija 40 cm). Ja mikä parasta — sveitsiläinen laatu ei tikitä. Korvan saa viedä kelloon kiinni jos haluaa äänen kuulla.

*****

Our kitchen has now a new clock, Swiss railway watch by Mondaine. And the best thing is — it doesn’t tic.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helinä 05.12.2012 at 1:40 pm

    Kiitos kun kerroit olevan olemassa tikitys allergiaa. :D Olen aina ns raivonnut kellojen tikitystä ja mieheni kerää kelloja joka ikiseen huoneeseen, pöydille, seinille, hyllyille. Itse ’kerään’ vain ja ainoastaan ei kulkevia kelloja, kauniita vanhoja jotka eivät edes toimi. :D Heh. Tämä täytyy kyllä jo sanoa vahingossa ääneen miehelleni että löytyy myös kelloja jotka eivät tikitä, voisko kaikki talon kellot vaihtua niihin. :)

    • Reply Maire 10.12.2012 at 12:42 pm

      Haa! Kanssa-allergikko siis siellä! Olen ties kuinka monta kelloa joutunut käärimään viltteihin yms. keskellä yötä, kun on tikittäminen alkanut hieman nyppimään.

    Leave a Reply