Hiljaiset aamut

19.12.2012

Lumen saartamana on ihan parasta jäädä hiljaiseen kotiin yksin aamupalalle. Ei tarvitse aamuhämärässä miettiä kulkeeko ratikka, onko aurattu, laitetaanko villahousut. Aluksi tämä kotonaolo tuntui niin oudolta, nyt osaan jo nauttia, varsinkin kun tuo hoidettava knääpyle on siitä helpoimmasta päästä. Parin tunnin aamiaiseen kuuluvat Hesari iPadilta, valmiiksi keitetty kahvi termoskannussa (se on aina niin luksusta), leipää ja hedelmää. D-vitamiinia unohtamatta. Joulun aikaan on mahtavaa, kun kaupat tursuavat mandariineja ja muita, ne ovat niin nättejäkin.

Olen muutaman päivän juonut hunajateetä ja yrittänyt torjua päälle puskevaa flunssaa, ja näyttäisi jopa onnistuneen. Enää ei ainakaan ole kurkku kipeä, huomaan. Öisin on myös vähän viluttanut, ja päälle onkin joutunut pukemaan jos jonkinlaista viritystä pysyäkseen lämpimänä. Eilen kun illalla katsoin peiliin yksi aika järtsy yhdistelmä päällä, sanoin Aaveelle, että jos yöllä yllättäen meikäläisen päivät päättyvät, katso kiitos ettei mun maaliset jäännökset poistu näissä vermeissä tästä talosta. Olisikohan ehkä aika lisätä ostoslistalle kivoja, lämpöisiä yövaatteita?

*****

Surrounded with snow it’s great to stay at home and eat breakfast alone, in peace. I don’t have to wonder if the tram works or not, are the roads cleaned of snow, do I need woolen pants or not. In the beginning it felt strange to stay at home, but now I really can just enjoy, as the person I’m taking care of, is so easy-going.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply tiinakaisa 19.12.2012 at 3:26 pm

  Tiedän tunteen ja osaan nauttia ;)

  • Reply Maire 19.12.2012 at 8:56 pm

   Etäskoolataan siis huomenna aamulla kimpassa kahvikupposiamme!

 • Reply Sarp 19.12.2012 at 6:50 pm

  Mukavat kuvat.
  Missähän mun piparimuotit on, näyttävät tosi kivalta purkissa.
  Muistan tuon vaiheen, valitettavasti ohi kiitävää, joten nauti.
  Vermeet työ mukaan ;). Leppoista adventin aikaa sinne.

  • Reply Maire 19.12.2012 at 8:57 pm

   Kiitosta vaan! Totta, nehän on mun työuniformu :). Ihanaa joulun aikaa sullekin Sarpula!

  Leave a Reply