Rakas Kitchen Aid

20.12.2012

Kiitos isän ja äidin antaman ennakkojoululahjan, keittiössä häärää nyt villiintynyt jauhopeukalo. Olen himoinnut meille Kitchen Aidia jo kauan — sen lisäksi että se on muotoilultaan niin kaunis, se vaivaa taikinan ilman että minun ei tarvitse työntää näppejäni kulhoon (inhokkihomma nro 1). Tuo huriseva ihanuus on niin sympaattinen ja avulias, että ihan kuin meillä olisi uusi perheenjäsen, tai ainakin vähintään yksi uusi käsipari keittiössä. Aina kun leivon jotain, tulee ihan Julia Child -fiilikset, sillä Meryl Streepin esittämällä Juliella oli 50-luvun keittiössään samanlainen masiina ihanassa leffassa Julie & Julia.

Tänään tein piparitaikinaa — ensimmäistä kertaa ikinä itse, voita ja mausteita säästelemättä. Taikina on nyt jääkaapissa maustumassa ja odottamassa illan leivontasessioita. Tällä kertaa uusina piparimuotteina ovat uutena ostettu hattivatti ja kirppikseltä bongattu kirves (kuvassa). Ostan aina talteen kirppikseltä piparimuotit, mitä kuluneempia ja vanhempia, sitä parempi. Erikoisista kuvioista myös aina plussaa.

*****

 Thanks to the early christmas present from my parents, I’ve become a baking-animal in our kitchen. Every time I use Kitchen Aid, I feel like lovely Julie Child, who had the same machine in her 50’s kitchen in the movie Julie & Julia. Today I prepared first time the gingerbread dough by myself. There’s some serious baking time in the evening!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sonja 20.12.2012 at 8:54 pm

  Ihana, tahtoo!

  http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

  • Reply Maire 21.12.2012 at 9:02 am

   Mäkin tahdon että sä saat tollasen :)

 • Reply Anna 20.12.2012 at 9:29 pm

  Olen haaveillut Kitchen Aidista kanssa tosi pitkään. Turkanen, kun ovat niin tyyriitä!
  Tässä minun aikaansaannokseni kaupan taikinasta:

  http://elakepaiviaodotellessa.blogspot.fi/search/label/Puhteita

  • Reply Maire 21.12.2012 at 9:04 am

   Kävin kurkkimassa – hieno talo! Nuo ikkunanpielen hiutalekoristeet on mahtavia.

 • Reply Saija 20.12.2012 at 10:52 pm

  Oi, mainiota! Nätti laite! Ihanaa joulua teille, Maire! Nähdään Käpylässä. ;)

  • Reply Maire 21.12.2012 at 9:08 am

   Kiitos samoin Saija, ihanaa joulua! Ja nähdäänkin varmaan yllättävän pian ;)

  Leave a Reply