Arctican uusi elämä Piilopaikkana

12.01.2013

Inkeri Leivon 1979 Arabialle suunnittelema Arctica on saanut vuosien varrella lukuisia koristeluja (mm. sinikuvioinen Pudas, tummanruskea Aurora Borealis, ohutviivainen Seita). Uusi Piilopaikka on pirteä ilmestys, suunnittelijanaan KaksiTvån Piia Keto. Mielestäni Arctican muoto on jälleen ajankohtainen, ja omakin silmä on siihen ensimmäistä kertaa ihastunut. Astiasto on myös uudistunut, syvät lautaset kuten useampi mukikoko ovat uusia, mikä on osittain päivittänyt muodot tälle ajalle. Tosin ehkä juuri nyt niille alkuperäisillekin osille olisi tilausta?

Itse pidän Piilopaikassa eniten kaatimesta, jonka varmaan hankinkin lahjaksi nuoremmalle tyttärelleni. Isommalle on jo aiemmin hankittu mustavalkoinen Muumikaadin. Saavat ne sitten isompana omiin koteihinsa. Kaatimen lisäksi pidän erityisesti mukeista, samoin lautaset, joissa kuvio kiertää ulkoreunaa. Minua kiinnosti uusien osien valmistuspaikka, sillä Arcticahan on perinteisesti valmistettu Arabian tehtaalla. Iittala Outletista kuulin, että uusia osia ei valmisteta Suomessa.

Pictures: Arabia

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sarp 12.01.2013 at 3:36 pm

  Tämä on ensimmäinen värillinen/kuvio versio, joka puhuttelee minua. Tykkään kovasti ja juurikin tuosta kannusta ja matalasta korvallisesta kupista sekä paistivadista.

  Tuo oli hieman hämmentävä uutinen että tuotteita ei tehdä Suomessa. Jotenkin tämän ajan kaikkialle ja kaikkeen läpitunkeva kansainvälisyys ja siihen liittyvä rahan mahti on masentavaa.

 • Reply Riikka- Hunajaista 12.01.2013 at 4:46 pm

  Mä kävin heti tammikuun alussa ostamassa kaatimen ja neljä mukia, oli pakko! niin kauniita ovat!

 • Reply Heidi 13.01.2013 at 10:12 pm

  Minäkin taidan hankkia tyttärelleni tuollaisen kannun. Ihana!

 • Reply R 14.01.2013 at 11:49 am

  Tuo kannu on kyllä niin hieno! Se löytää meiltä kodin aivan varmasti. Harmittavaa kyllä tuo tuotannon jatkuvasti kasvava siirtäminen ulkomaille. Monen Arabian sarjalla kun se tuntuu olevan jo pysyvää.

  • Reply Maire 15.01.2013 at 11:21 am

   Asia kismittää minuakin. Ulkomailla valmistetut astiat ovat kuitenkin yhtä kalliita kuin Suomessa tehdyt, joten missä etu? Jos ulkomailla valmistus on edullisempaa, sen soisi näkyvän kuluttajankin suuntaan. Jos Arabian tehdas jyskyttää jo täydellä kapasiteetilla astioita, miksei voisi perustaa sellaista toista ja lisätä työpaikkoja Suomessa? Tuntuu että aina mennään helpon kautta ja etsitään ulkomailta uusia yhteistyökumppaneita, kun pitäisi uskoa omaan yritykseen, sen tuotteisiin ja investoida nimenomaan tuotantoon kotimaassa.

  Leave a Reply