Farang – makutykitystä ja astiaihailua

28.01.2013


Vaikka pystyn nyt melko hyvin tekemään kotonakin töitä, viime viikolla tarvitsin lapsenvahtia useampanakin päivänä. Tein pitkää päivää paikoissa, joihin vauvaa ei olisi pystynyt ottamaan mukaan. Äitini tuli meille useammaksi päiväksi  ja otti kodin haltuun pyöräyttäen siinä ohessa pullat ja mokkapalojakin. Hyödynsimme tietysti lapsenvahdin saapumista oloa järkkäämällä samalle viikolle vähän kahdenkeskistä aikaa. Knääpiömme on niin helppo tapaus, ja mummolla niin varmat otteet, ettei mieleemme tullut kertaakaan ajatus että miten siellä kotona pärjätään. Hotelliviikonloppu oli ihan huippuidea.

Oikeastaan olisi ihan sama missä olisimme kahdestaan olleet, sillä tuntui että oli jo luksusta saada jutella ilman mitään keskeytystä. Kahdella lapsella on koko ajan väkisinkin jotain piirustusta näytettävänä, vaatetta etsittävänä, tai sitten vaan jotain pöksyissä. Höpötimme siis menemään sekä kaupunkikierroksella, hotellilla, kahvilassa, lumisateessa että punaviinin ääressä. Illan istuimme Farangissa, josta olimme varanneet pöydän jo hyvissä ajoin. Kannatti olla ajoissa liikkeellä, sillä ravintola olikin jo lähes täyteen buukattu monta viikkoa eteenpäin. Mietin eka, kerronko tästä ollenkaan, mutta kerronpa nyt. Farang sössi pöytävarauksemme kanssa, ja jouduimme odottelemaan pöytään pääsyä pahat 40 minuuttia. Henkilökunta oli kuitenkin niin ystävällinen ja tilannetajuinen, ettei meille tullut asiasta laisinkaan paha mieli. Mikäs siinä oli baarin puolella istuessa ja maistellessa talon tarjoamia ihania drinkkejä aperitiiveiksi. Muutenkin henkilökunnan kompensaatioehdotukset olivat varsin anteliaat ja he olivat aidosti pahoillaan tapahtuneesta. Myöhästys ei onneksi onnistunut pilaamaan vaivalla järkättyä iltaamme, johon kuului hotellit ja kaikki.

Ilta oli ihana. Kahdeksan ruokalajin menu suussa sulava. Maut olivat niin täyteläisiä, voimakkaita ja ihania, ruoka-annokset visuaalisia ja taitavasti rakennettu. Tämän koko pitkän alustuksen tarkoitus on päästä käsiksi tähän seuraavaan aiheeseen. Kiinnitin nimittäin huomiota erityisesti astiavalikoimaan. Monen ruokalajin setissä astiamääräkin on melkoinen, ja Farang selvästi panostaa myös esillepanoon tässä asiassa. Kuvassa näkyvät mielettömän kivat peltimukit ja -kulhot olivat ensimmäistä viikkoa käytössä. Ravintolan omistajat olivat löytäneet ne Aasian-reissullaan paikalliselta torimyyjältä, ja roudanneet ravintolaansa. Olisi mahtava päästä joskus vilkaisemaan keittiön puolelle Farangin käyttämää astiavalikoimaa, sen täytyy olla mieletön.

Ps. Talon rapeaksi karamellisoitu possu — aivan mieletön annos. Tätä on aivan pakko tehdä kotona, reseptikin löytyy esimerkiksi blogista Suolaa & hunajaa.

*****

We had some free time without the kids and visited the restaurant Farang and stayed a night at a hotel. The food, dishes, drinks and everything were very enjoyable, but definitely the best thing was to be able to chat without anybody interrupting the conversation. At home it’s more than usual that somebody needs to show a drawing, is looking for a piece of clothing, needs help in someting or just has something in the diaper.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply merituuli 28.01.2013 at 3:53 pm

    Kuulostaa iiihanalta! Jopa pöydän odottelu :D

    • Reply Maire 28.01.2013 at 6:17 pm

      Ei se kyllä kovin kamalaa ollut, pöydän odottelu :)

    Leave a Reply