Visiitti Designmuseoon

04.02.2013

Designmuseo on juuri sopiva päiväretkipaikka kulttuuri- ja kahvinälkäiselle. Kävimme Aaveen ja pikku pupun kanssa kolmistaan viikonloppuna katsomassa näyttelyt, ja hassua miten pieneltä perheemme tuntui kun yksi puuttui porukasta.  Perjantaina 1.2. museossa avautui kaksi uutta näyttelyä, joista Fiber futures esitteli Japanin tekstiilitaidetta nykypäivänä. Kaikki teokset eivät ihan avautuneet, mutta minut pysähdyttäneiden töiden tekniikat olivat uskomattomia, idearikkaita ja tuntien työntulos ilahduttavaa katseltavaa.

Ylemmässä kuvassa on Hideko Tanakan työ, jossa taiteilija on yhdistänyt polttamista ja ompelua. Nähtävästi jonkin sortin paperista tehty työ oli kuin mustavalkoinen tilkkutäkki, jonka tilkkujen reunoja oli poltettu kauniin ruskeaksi. Se vaan oli niin kaunis.

Keskimmäisen kuvan Yasuko Iyanagan työ oli kuin kermakakku, tai häämekko, jonka taidokkaaseen tekemiseen on täytynyt vierähtää tovi jos toinenkin. Ei voi kuin ihailla. Tätäkin teki mieli koskea ja hypistellä, mutta valitettavasti se oli museossa ymmärrettävästi kielletty.

Ilmeisesti pupusta eivät näyttelyt juurikaan kiinnostaneet, nukkui sikeästi koko session vaunuissaan, mutta heräsi tapansa mukaan juuri kahvihetkellä. Museon kahvilassa, joka on muuten varsin mukava ja rauhallinen paikka käydä vauvankin kanssa, pupunen viihdytti kikattelushowllaan naapuripöydän japanilaismatkailijoita.

*****

We visited the new exhibitions of Designmuseum. Pictures are from Fiber futures, which presented modern Japanese textile art. These are two works of those that I found very interesting.

Pictures from the top: Mareo Suemasa, Designmuseo, Kettukarkki.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply suvi m 04.02.2013 at 8:50 pm

  Voi tuonne haluaisin minäkin päästä käymään!

  Laitoin sulle vähän astiahaastetta eteenpäin. ;)

  • Reply Maire 05.02.2013 at 9:28 am

   Kiitos haasteesta! Tuleekin ehkä pitkä lista jos vallan innostun haaveilemaan.

  Leave a Reply