Eteinen ennen ja jälkeen

31.03.2013

Mairen_keittion_lattia_croppedMairen_eteinen_ENNEN_loresMaire_eteinen_nelio_lorescole&son_cow_parsleyCole&Son_Cow_Parsley_lores

Uusi eteisemme on parhaillaan esiteltynä Divaanin Bloggarin projekti -palstalla, johon kokosin myös eteiseen haaveilemiani tuotteita. Lehteen ei ihan kaikkea mahtunut, joten tässä hieman lisäkuvia tilasta sekä kuvia eteisestä löytyvistä esineistä. Paljon on kuitenkin vielä näyttämättä, esim. miten ihanasti tapettiseinä kehystää vanhoja komeronovia. Niistä toisessa postauksessa lisää. Kerron koko prosessin lattiaremontista ja tapettien valinnasta, toivoen, että joku muukin saisi vinkkejä ja apua pähkäilyistämme.

Lattiasta kaikki lähti. Jostain syystä eteisen ja keittiön lattian Toscana-tyylisille, halkeilleille ja askeleen alla heiluville laatoille päätettiin näyttää talttaa ja vasaraa. Remonttiin toivat haastetta lattian alle asennettu lattialämmityskaapeli, johon osumista piti todellakin varoa. Lämmityksestä emme kuitenkaan halunneet luopua, mutta riski kaapelin rikkoutumiseen oli suuri. Pystyimme testaamaan lattialämmityksen toimivuutta vasta kun uusi lattia oli valmis ja kuivunut — ja se onneksemme toimi!

Tie juuri tähän lattiamateriaaliin päätymiselle ei ollut aivan selkeä ja suoraviivainen. Halusin lattiapinnaksi valkaistua betonia, tai siltä näyttävää materiaalia. Vaalea pinta oli kuitenin se tärkein asia. Ensin oli myös epäselvää, pystyisikö laatat säilyttämään uuden lattiapinnan alla. Päädyimme kuitenkin poistamaan ne, sillä osa laatoista oli halki ja osa irronnut alustastaan. Aavee hoiti homman savolaisen muotoilijan sinnikkyydellä (jälleen kerran).

Mietimme lattiaan seuraavia materiaaleja, jotka kuitenkin hylkäsimme syystä tai toisesta:

* Decos sisustuslaastipinta olisi ulkonäöltään täydellinen, hinta ok ja sen voisi asentaa laattojen päälle (elleivät laatat eläisi). (Idea haudattiin, sillä kun laatat piti poistaa, oman työn määrä nousi suhteettomaksi kokonaishintaan kuitenkin verrattuna.)

* Itse massalla tasoitettu lattia, joka vain maalattaisiin Betoluxilla. (Rautakaupan myyjät torppasivat ajatuksen heti. Ei onnistu. Ei pysty. Ei sellaista massaa olekaan. Tässä vaiheessa meinasi jo epätoivo iskeä ja teki mieli laittaa koko kämppä myyntiin.)

* Forbon valkoinen kuminen kolikkolattia. (Torpattiin, sillä ystävät vihjasivat, että jos harmaa ja oranssi väri on todella vaikea pitää puhtaana, eteiseen ajattelemamme valkoinen olisi lähellä katastrofia.)

* Betonipinta, joka maalattaisiin Betoluxilla valkoiseksi. (Hylättiin, sillä soiteltuani betonilattioihin erikoistuneisiin firmoihin, selvisi että 20 neliön alueelle betoniauton avulla pumpattu betonipinta tulisi suhteettoman kalliiksi.)

Eräs ystävällinen ja avulias betonimies, jonka sain langan päähän, vinkkasi kuitenkin puhelimessa, että voisimme tehdä betonimaisen tasoitustyön itse ja säästää todella paljon rahaa. Olin siis pelkkänä korvana, pitkästä aikaa näkyi valoa tunnelin päässä. Ei olisi pitänyt kuunnella rautakaupan myyjiä, sillä tämä heppu kertoi juuri samasta materiaalista joka itsellämmekin oli mielessä. Nyt vahvistui, että lattia tasoitettaisiin itse Weberin vaaterimassalla, joka maalattaisiin Betoluxilla. Rautakaupan myyjä selvitteli Weberiltä massan maalattavuutta, eikä sitä varsinaisesti missään kielletty. Massa on siis tarkoitettu oikeasti vain tasoittamaan lattiapintaa, jonka päälle tulee sitten se oikea lattiapinta, eikä pintakäsiteltäväksi.

Vaaterimassajauhe myytiin järjettömissä säkeissä (olin onneksi raskaana ostohetkellä, joten pääsin vain katselemaan vierestä kantotouhuja), jotka sullottiin Golfimme perään. Nopeasti jähmettyvän massan sekoittamiseen ja levittämiseen tarvitsimme ystävämme Tompan apua. Mahtavaa savonmurretta puhuva Tomppa on todella taitava ja hyvää jälkeä tekevä remonttimies, jota voin erittäin lämpimästi suositella. Lattia tasoittui upeasti ja pinta oli aivan täydellinen! Kunnolla kuivuttuaan se maalattiin Betoluxilla, kuten suunnittelimme, ja lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin halusimme. Eteinen + keittiö raikastuivat aivan mielettömästi. Ja ne Toscana-laatat, ahhh, mennyttä!

Juuri lattian valmistuttua meille tarjoutui mahtava mahdollisuus valita blogiyhteistyönä Värisilmän mallistosta tapetteja kotiimme. Eteisen vaaleat seinät kaipasivat vähän luonnetta, ja valitsimme sinne Cole&Sonin Cow Parsley -tapetin mustavalkoisena. Tästä tapetista olen haaveillut jo pitkään — se on ollut yksi kestosuosikeista. Myös keltaista versiota pähkäilimme, mutta tämä voitti kotiäänestyksen. Vinkki: Värisilmän nettisivuilta löytyy kivoja työkaluja tapetoimiseen. Siellä on mm. tapettivalitsin, hyödyllinen tapetointikoulu ja vinkkejä tapetin valitsemiseen.

Lisää kuvia tulossa siis vielä!

Our entrance experienced a total makeover with a new white floor and Cole&Son Cow Parsley wallpaper.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Jenni 31.03.2013 at 12:36 pm

  Tuo tapetti on ollut jo vuosia mun suosikki ja toivon todella että sitä on saatavana vielä sitten joskus kun mulla on mahdollisuus päästä tapetoimaan jotain! Kaunis on lopputulos!

 • Reply tiinakaisa 31.03.2013 at 12:44 pm

  Hieno tuli!

 • Reply Johanna 31.03.2013 at 2:03 pm

  Tuo on vaan niin hieno niin kuin jo kehuinkin kun teillä oltiin!! :))

 • Reply stiinapauliina 31.03.2013 at 2:43 pm

  Lueskelin juuri eilen illalla juttua Divaanista. Tosi kaunis tuli teidän eteisestä. Meillä myös remppa menossa ja jätettiin keittiön lattia uusimatta – ei vielä tiedetty mitä halutaan. Nyt taidan tietää :) Kiitos tästä vinkistä ;)

  • Reply Maire 03.04.2013 at 7:25 pm

   Hei ihan mahtavaa jos tästä oli teille apua! Monesti ei kannata mennä ekalla idealla, vaan pähkäillä hetki eri vaihtoehtoja. Tsemppiä remonttiin!

 • Reply Pirita 31.03.2013 at 6:05 pm

  Voi kiitos tästä! Olemme suunnittelemassa keittiöremonttia, ja haluaisin laattalattian veks. Tuota Decosia olen miettinyt, koska alla on kuitenkin ehjä laattapinta – mutta olisiko tässä varteenotettava vaihtoehto? Kääk! Kaksi vaihtoehtoa on jo liikaa…. :D

  Todella hieno muutos, ja kutsuva eteinen. :)

  • Reply Maire 03.04.2013 at 7:29 pm

   Eipä kestä, kiva kuulla että tykkäät! Olen kuullut Decosista vain hyvää, ja jos laattapinta on ehjä, suosittelisin ehkä sitä. Pääsee itse huomattavasti helpommalla. Tämä meidän versio oli sellainen raadanta-versio.

   • Reply Pirita 20.10.2013 at 3:51 pm

    Hei – palaan tähän vielä: muistatko yhtään, miten paljon tälle alueelle tarvitsitte tuota massaa? Entä kuinka kauan se mahtoi kuivua maalauskuntoon? Täällä ynnäillään menekkejä ja mietitään värejä… :)

    • Reply Maire 20.10.2013 at 4:10 pm

     Juu, hyvin on muistissa! Massaa meni 250 kg ja pinta-alaa oli n. 20 neliömetriä. Remontti tehtiin kesäaikaan, hyvällä, kuivalla säällä. Ilma pääsi vaihtumaan hyvin kun ikkunoita pystyi pitämään auki yötä päivää. Askeleen kestäväksi pinta kuivui vuorokaudessa, viikon kuluttua se oli jo täysin kuiva ja valmis maalattavaksi.

     Huom! Hyvä kikka kuivumisen varmistamiseksi: Teippaa n. A4-kokoinen elmukelmu lattiaan kiinni illalla ja tarkista aamulla onko kelmuun noussut vesihöyryä. Jos kelmu on kuiva, kaikki kosteus on haihtunut.

     • Pirita 21.10.2013 at 5:44 pm

      Kiitos paljon kun jaksoit vastailla! :) Aikamoinen määrä säkkejä on siis sisään kannettu, huh. Nyt vielä metsästetään taitavaa tasoittelijaa ennen kuin tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen. On se kyllä kaunis…

     • Pirita 23.10.2013 at 5:54 pm

      Ja sitten löysin tämän: http://casa.weber-kampanja.fi/etusivu
      Riittoisuudesta mainostetaan että 15kg säkki riittäisi 10 neliölle. Täytyypä tutustua tarkkaan.

      Nyt lakkaan häiriköimästä tästä aiheesta! :)

 • Reply Pioni 31.03.2013 at 7:23 pm

  Apua! Siis ihana!!! Olen itsekin haaveillut tuosta tapetista, mutta tällä remonttikierroksella ( 30 v. vanhassa talossa uusitaan lähes kaikki pinnat) ei seiniä yksinkertaisesti riittänyt kaikille ihanille tapeteille…tai ehkä tuolla voisi kokeilla tapetoida parin vanhan kaapin ovet, hmm…

 • Reply Riikka - Hunajaista 01.04.2013 at 10:15 am

  VAUUUUU! Aivan ihana lopputulos, en olisi itse ehkä uskaltanut kotiini laittaa noin paljon tapettia mutta ehdottomasti upea tulee kun on monella seinällä! Vau vielä kerran!

  • Reply Maire 03.04.2013 at 7:30 pm

   Hei sama täällä, ollaan oltu tapettilakossa monta vuotta. Kotona pelkästään valkoisia seiniä (okei jos yhtä mustaa ei lasketa). Ajattelin myös tän eteisen kohdalla, että pieni tehosteseinä ei olisi tuntunut missään, tai olisi lähinnä sekavoittanut kulmikasta tilaa. Nyt siitä tuli just passeli, ja persoonallinen.

 • Reply Jonna / suolaa&hunajaa 01.04.2013 at 12:37 pm

  Tuo tapetti on ikiaikainen suosikkini. Hienoa, että taustoitit projektin täällä, tuo lattia on nimittäin todella kaunis, tämän pinnaan tulevan remontin varalle muistiin.

  Upea lopputulos!

  • Reply Maire 03.04.2013 at 7:31 pm

   Mahtavaa jos tästä on sulle apua tulevaisuudessa! Voin antaa sitten tarkempia speksejä kun remontti koittaa, jos tarvitset :)

 • Reply Pinja 03.04.2013 at 6:24 pm

  Siis taas sulta oppii uusia kikkoja lattia hommiin! Tuo tapetti tekee teidän eteisestä niin symppiksen ja viihtyisän! Aloin sen nähtyäni muuten jo miettimään tapettia omaan eteiseen…

 • Reply Maire 03.04.2013 at 7:24 pm

  Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

 • Reply Hosuli 04.04.2013 at 11:09 am

  On tuo tapetti vaan niin ihana, vaikka se on kuinka monessa seinässä nähty. :) Kelpaisi minullekin. Kaunis eteinen teillä!

 • Reply Maiju 05.04.2013 at 4:57 pm

  Aivan mahtava toteutus – sekä lattia että tapetti!

 • Reply Laura 06.04.2013 at 7:01 pm

  Teidän eteinen on tosi kaunis. Näin kuvan lehdessä ja piti tulla katsomaan löytyykö täältä lisää kuvia. Itse en ole mitenkään hurahtanut musta-valkoisuuteen, mutta tässä se toimii tosi hyvin. Varsinkin tuon puuoven kanssa. Eteinen on nyt tosi kutsuva, eikä vaan tyypillinen läpikulkutila. Jopa mies sanoi, että hieno, kun pakotin katsomaan lehdestä :)

 • Reply Ride 09.04.2013 at 1:48 pm

  Huippu tuli sekä lattiasta että seinästä! Ihanan persoonallista! Tykkään kovasti!

 • Reply Mira 04.05.2013 at 9:19 pm

  Ihana tuo lattia! Miten on toiminut käytössä? Onko esim märkänä kovin liukas?

 • Reply Varpu 08.03.2014 at 5:08 pm

  Heippa,

  aivan ihana lattia. Onko tämä kestänyt hyvin? Ajellin laittaa kaikki lattiat tällä massalla ja maalata betoluxilla ja mietin, että kuinkahan tämä kestää?

  Terkuin,
  Varpu

 • Leave a Reply