Taidetta ja ruokaa G.W. Sundmansilla

19.04.2013

Baari_Sundmans_loresAnnos_Sundmans_loresSavua_Sundmans_loresG.W.Sundmans_lautanen_loresPekka_Paikkari_astia_loresKaunista_Sundmans_loresKim_Simonsson_Sundmans_loresRuokaa_Taiteella_Alma_Jantunen_1Amuse-bouche (pikku suupalaherkku) on yksi lempisanoistani. Kyllä, amuse-boucheja viliseviä telkkarin ruokaohjelmia meillä kotona katsellaan, tarkasti, monesti annoksen esittelyn kohdalla sormi pause-nappulalla. Ravintola G.W. Sundmansilla näitä näppäriä ja kauniita annoksia sain ihan livenä eteeni, ja pakko myöntää että annokset ja astiat olivat niin kauniita, ettei itku ollut kaukana. Menin välillä jo aivan sekaisin missä vaiheessa menu oli menossa, lautaset vaihtuivat, Bollinger kupli, huone vilisi tyylikkäitä tarjoilijoita, valkoista höyryä tuprusi pöydän pinnalla, lasikuvun alta tupsahti savuntuoksua.

Olin keittiöpäällikkö Matti Jämsénin kutsumana Ruokaa Taiteella -tapahtuman avajaistilaisuudessa viime lauantaina. Ruokaa Taiteella on siis nimensä mukaisesti ruokaa tarjottuna taiteen kanssa sekä sen päältä (tosin tässä tapauksessa myös itse ruoka oli sitä taidetta). Ideana on, että ruoka ja astiateokset on suunniteltu täydentämään toisiaan. Matti Jämsén on menun takana, uniikeista taide-esineistä vastasivat suunnittelijat Markku Salo, Alma Jantunen, Sirkka Paikkari, Pekka Paikkari, Margaret O’rorke, Kim Simonsson (tokavikan kuvan astioiden suunnittelija) ja Harri koskinen. Meidän kanssamme mukavaa iltaa istumassa olivat taiteilijat Markku Salo ja Pekka Paikkari, joka kertoi että G.W. Sundmansille suunniteltu oma astiasto (!) on valmistettu Arabian tehtaalla. Vaikuttavaa!

Pöytä kannattaa Etelärannassa sijaitsevalle Sundmansille varata etukäteen, muttei odotusaika kuitenkaan ihan järjettömältä kuulostanut.  Astioiden ja ruuan visuaalisesta kokonaisuudesta pääsee nauttimaan tilaamalla listalta Ruokaa Taiteella -menun, joka on saatavilla 1.6. 2013 asti. Ravintolan huoneisto on ollut alun perin suht hulppeana yksityisasuntona, jonka ihanan kotoisa fiilis on todellakin tallella.

Seurueemme kirjoituksia ja upeita kuvia illasta löytyy myös blogeista Vatsasekaisin kilinkolin, Siskot kokkaa ja Jotain maukasta.

Ruokaa Taiteella is a combination of food and art at G.W. Sundmans, Helsinki.

Alin kuva Alma Jantusen Terassi-teoksesta: Timo Kauppila

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ranskatar 20.04.2013 at 9:40 am

    Julkean huomauttaa, että sanan oikea kirjoitusasu on amuse-bouche :)

  • Reply Maire 20.04.2013 at 10:13 am

    Mietinkin että miten se menee oikein, tänks! Korjasin tekstiin.

  • Leave a Reply