Globe Hope 10 vuotta

26.04.2013

Glope_Hope_pussukat_lores Glope_Hope_tehdas_lores Glope_Hope_teksti_lores Glope_hope_varasto_lores keyboard_buttons_lores myyntitiski_Glope_Hope_lores Puuboksit_lores Seija_Glope_Hope_1 copy raitakassi_loresOstin ensimmäisen Globe Hopen kassini vuosia vuosia sitten, kun yritys oli juuri perustettu. Turvavyöstä ja makuupussikankaasta tehty laukku oli jotain aivan uutta ja kihelmöivän ihanaa. Onpa samainen laukku kestänyt käytössä tähän päivään asti. Kierrätysmateriaalista tuotteita valmistava yritys oli 2000-luvun alussa Suomessa edelläkävijä, ja on ainut, joka on jatkanut sinnikkäästi kulkuaan perustamisesta asti. Pääsin eilen ensimmäistä kertaa käymään Globe Hopen tehtaanmyymälässä ja tehtaalla Nummelassa, missä tapasin yrityksen perustajan, voimanaisen ja neljän lapsen äidin Seija Lukkalan.

Seija kertoi alkutaipaleen vaikeuksista, miten hanskat jo meinattiin iskeä tiskiin monessa kohtaa. Alkuvuosina kierrätysmateriaaleista valmistavaa yritystä katsottiin kieroon, siihen ei alalla uskottu eikä otettu todesta. Aina kuitenkin löytyi uutta puhtia ja rahoitusta jatkaa ekologista linjaa, jonka vaateteollisuudessa aiemminkin työskennellyt Seija oli valinnut: irti halpatuotannosta, vähemmän tekstiilijätevuoria, hyöty hävikistä. Seija kertoo, että maailman tekstiilituotanto on 10-kertaista siihen verrattuna, mitä tarve oikeasti on. Hintoja poljetaan, koska kilpailu on niin kovaa, ihmiset ovat haksahtaneet pahasti jo ajat sitten edullisiin ja huonolaatuisiin ketjuvaatteisiin, jotka lopulta päätyvät lyhyen käyttöiän jälkeen yleensä kaatopaikalle jätteeksi. Vaikka Globe Hope hyödyntää tuotteissaan tehtaiden (mm. Turo Tailor) ylijäämämateriaaleja ja ostaa käytöstä poistettuja armeijatekstiilejä, tosiasia on, ettei huonosta materiaalista synny yhtään mitään.

Globe Hope täyttää ensi kuussa 10 vuotta ja Nummelassa pyyhkii hyvin. Tehtaanmyymälä on ihana, ja kannattaa kytätä tilaisuutta päästä kurkkaamaan itse varaston ja ompelimonkin puolelle. Nummelan tiloissa on kahden työntekijän malliompelimo, jossa protot kehitetään ommeltaviksi Suomessa ja Virossa. Korut kootaan kaikki myös itse Nummelassa. Korukoppi olikin melkoinen aarreaitta! Helsingin keskustassa Hopella on kaksi omaa myymälää, jälleenmyyjiä ympäri Suomea ja verkkokaupasta löytyy loput. Globe Hope myös laajentaa — Saksa on parhaillaan valloituksen alla!

I bought my first Globe Hope bag when the company had just started nearly 10 years ago. The bag made of seatbelt and old sleeping bag was so fascinating and totally something new back then. I got to visit the Globe Hope head office, storage and factory shop at Nummela Finland, and I can tell, it’s really worth visiting. The company uses left-over materials from clothing industry and old army textiles. The result is a combination of recycled materials, high-quality design accessories, bags and clothes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply